Alman Firması Türkiye’den Çekiliyor

Alman Firması Türkiye’den Çekiliyor

Manheim, Borusanla ortak olduğu Türkiye'nin ilk 2. el alım-satım internet firması Borusan Manheim'deki payını devretmek için harekete geçti.

A+A-

Alınan haberlere göre, şirketteki yüzde 50 payını Türk ortağı Borusan'a devretmek için düğmeye basan Alman şirket, Türkiye piyasasından da çekilmiş olacak.

Hisse devri için Rekabet Kurumu'na başvurunun yapıldığı öğrenildi. Başvuruda, “Manheim Auctions ve Cox’un Borusan Manheim’da beraber sahip olduğu ve sermayenin yüzde 50’sini temsil eden 110 bin adet pay, Borusan Grubu’na ait ve hususi olarak işlem için kurulacak özel amaçlı bir şirketce satın alınacak olup, işlem soncunda Borusan Manheim paylarının tümü Borusan Grubu’na ait olacak ve Borusan Manheim bir ortak girişim olmaktan çıkacaktır" denildi.

2008’de Ortak Olmuştu

2001’de Borusan tarafından kurulmuş olan Otomax'a 2008 senesinde dünyanın en büyük açık artırma şirketlerinden bir tanesi olan Manheim Auctions ortak olmuştu. Borusan Manheim her hafta İstanbul ve Ankara’daki tesislerinde, düzenli fiziki açık artırmalar yapıyor.

Müşteriler Simulcast’le yapılan fiziki açık artırmalara Türkiye’nin her yerinden internet aracılığı ile katılma ve bu açık artırmalara fiziki olarak katılan alıcı müşteriler ile eş zamanlı teklif verebilme olanağı buluyor. Fiziki açık artırmanın yanında online ve mobil açık artırmalar da düzenlenmekte.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.