Alperen Ocaklarında Anlamlı Buluşma

Alperen Ocaklarında Anlamlı Buluşma

Doğu Türkistan’da yaşanan zulmü Türkiye’de duyurmaya çalışan ve geçtiğimiz aylarda tepki oluşturmak adına yürüyüş yaparak dikkatleri üzerine çeken Doğu Türkistanlı Erşidin Erkin, Zulfikar Ali ve Alimcan Turdi Denizli Alperen Ocakları Eğitim Kültür ve Daya

A+A-

Doğu Türkistan’da Çin Halk Cumhuriyeti’nin gerçekleştirdiği baskıdan dolayı Türkiye’yi tepki göstermeye davet ettiklerini belirten Doğu Türkistanlı Erşidin Erkin, Zulfikar Ali ve Alimcan Turdi bölgede yaşananları anlattı.

Ziyarete Alperen Ocakları Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı İl Başkanı Mustafa Ali Oytun, Alperen Ocakları mensupları ve onlarca kişi katılım gösterdi.

ERŞİDİN ERKİN’DEN SİTEM

Yaşanan zulme tepki çekmek amacıyla il ziyaretlerine devam eden Doğu Türkistanlı Erşidin Erkin, “ Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur. Biz öz yurdumuzda bu zulmün bitmesi için bir tepki oluşturmak istiyoruz. Türkiye’nin öz kardeşlerimizin bu konuya sessiz kalmasını istemiyoruz. Çin, korkak bir devlet. Bizim kullandığımız tırnak makasına kadar el koydu. Bıçakların üstüne kimlik numaramızı yazdı. Ama biz Türk’ler de iman var. İnanç var. Birlik olursak ve bizim öz devletimiz Türkiye buna tepki gösterirse biz bu baskıyı bu işkenceyi durdururuz. Biz Türk’üz Türkiye’den başka gidecek yerimiz sığınacak bir yerimiz yok. Sizlerde sessiz kalmayın ” dedi.

ZULFİKAR ALİ YAŞANANLARI ANLATTI

Geçtiğimiz aylarda Çin’in uyguladığı baskı ve işkencelere tepki çekmek amacıyla Erşidin Erkin ile birlikte yürüyüş gerçekleştirerek kamuoyunun dikkatini çekmeyi başaran Zulfikar Ali Doğu Türkistan’da yaşananları anlattı. Ali, “Nazi kampları kurdular, Türkçe olan her şeyi yasakladılar. 600bine yakın kadınımıza kısırlaştırıcı ilaç verdiler” dedi.

Amaçlarının soykırım yaparak Türkistan’da yaşayan Türkleri yok etmek olduğunu söyleyen Zulfikar Ali sözlerine şu şekilde devam etti.” Biz Müslüman Türkleriz, Türkçe dublaj filmleri yasakladılar. Türkçe konuşanları ceza evlerine attılar. Kardeşlik vurgusu yaparak her eve birer Çin erkek yerleştirdiler. Çinliler bacılarımızın yataklarına kadar girdiler. Zorla tecavüz ettiler. Türkiye Cumhuriyeti’nden ne gidip savaşmalarını istiyoruz ne de para istiyoruz. Bu konuda tepki göstermesini ve bu zulme karşı durmalarını istiyoruz. Bunu yalnızca Türkiye önleyebilir”.  

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.