Alzheimer Derneği Denizli Şubesi'nden Vali Altıparmak'a Ziyaret!

Alzheimer Derneği Denizli Şubesi'nden Vali Altıparmak'a Ziyaret!

21 Eylül Dünya Alzheimer Günü münasebetiyle Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şubesi Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Valimiz Ahmet Altıparmak’ı makamında ziyaret ettiler.

A+A-

Ziyarete; Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şubesi Başkanı Hülya Hatice Eryılmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Ziyarette Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şubesi Başkanı Hülya Hatice Eryılmaz öncelikle Valimiz Dr. Ahmet Altıparmak’a yeni görevinin hayırlı olmasını dileyerek Derneğin amacı ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Türkiye Alzheimer Derneği’nin; toplumdaki alzheimer hastalığı bilincinin geliştirilmesi ve tanınmasının sağlanması, hasta ve yakınlarının desteklenmesi, kendi kendilerine yardım için zemin hazırlanması, bu konudaki bilimsel çalışmaların arttırılması ve desteklenmesi hedefi ile kurulduğunu belirten Başkan Hatice Eryılmaz, bu amaçla Denizli Şubesi olarak yıl içinde gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında da Vali Altıparmak’a bilgi verdi.

Ziyaretlerinden dolayı Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şubesi Başkanı Hülya Hatice Eryılmaz ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür eden Valimiz Dr. Ahmet Altıparmak; “Sosyal devlet anlayışının gereği olarak birey, aile ve toplum refahını artırmak amacıyla ihtiyaç sahibi, hasta, yaşlı ve kimsesiz vatandaşlarımız her zaman Devletimizin güvencesi altındadır. Ayrıca, Alzheimer hastalığı nedeniyle aile yakınlarına evde bakım hizmetleri kriterleri kapsamında da Devletimizce sosyal destek verilmektedir. Alzheimer hastalığı toplumun önemli bir kesimini etkileyen, hastayla birlikte tüm bir ailenin de yaşamını somut olarak değiştiren ve uzun süreli bir rahatsızlık olması nedeniyle toplumsal desteğin çok önemli. Aileler için tedavi yöntemleri aranması gereken bir hastalık olmasının ötesinde yeni bir yaşam biçimi anlamına da gelmektedir bu anlamda Derneğin çalışmaları büyük önem arz etmektedir” dedi.

Valimiz Dr. Ahmet Altıparmak gerçekleştirdikleri çalışmalardan dolayı Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şubesi Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.