Amerika'da İyilik Meleği Türk Doktor

Amerika'da İyilik Meleği Türk Doktor

Türk doktorun başkanlığını yaptığı vakıf, sigortasız ve fakir Amerikalı göz hastalarını ücretsiz tedavi ettiriyor.

A+A-

Meslektaşı Karen Segesto ile Şubat 2016'da Ohio eyaletinin Canfield şehrinde "Sight For All United Foundation" adıyla bir vakıf kuran Dr. Sergül Erzurum, hizmetleriyle büyük takdir topluyor. Pahalı göz tedavisi sebebiyle muayene ve ameliyat olamayan sigortasız fakirleri ücretsiz tedavi ettiren vakıf kısa sürede hastaların gözdesi oldu.

Fakir göz hastalarını sağlığına kavuşturmak maksadı ile böyle bir vakıfa ihtiyaç olduğunu düşünerek yola çıktıklarını belirten Dr. Sergül Erzurum, bu projeyi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Yaptıkları kampanyalarla sağlanan gelirlerin tamamen ihtiyaç sahibi göz hastalarının tedavisinde kullanıldığını belirten  Dr. Sergül Erzurum çalışmaları hakkında şu bilgiyi verdi:

"Bir göz muayene maliyeti 2.500 - 3.000 dolar arasında değişiyor. 4 kişilik bir ailenin tedavi masrafı 12 bin dolara kadar çıkıyor. Sağlık sigortası şirketlerinin fakir göz hastalarına ödeme yapmaması bir mağduriyet o.luşturmaktaydı. Vakıfımıza müracaat eden hastaların, ekonomik durumlarını araştırıp, bedava tedavi edilip edilmeyeceğini araştırdıktan sonra gerekeni yapıyoruz. Vakfın talebi ve onayı ile, eyaletteki göz doktorlar para almadan, fakir hastaları ameliyat ediyorlar. Vakfımıza üye 39 göz doktoru hastalara karşılıksız yardım ediyorlar.

 

Vakfın yönetimi Kurucu Başkan Yardımcısı Karen Sagesto, Dr. Jeff Cohen ( Sekreter), Chris Cabrick (Veznedar- Muhasip) Üyeler: Susan Berny, Robert Gerberry ve Mark Mc Murray'den oluşuyor.

Dr. Sergül Erzurum gazeteci Dursun Boran'a yaptığı açıklamada ilk hedeflerinin Chicago'da da bir şube açmak olduğunu ve bu amaçla önümüzdeki günlerde düzenleyecekleri baloda doğuştan görme özürlü, şarkı sözü yazarı ve piyanist Amerikan İdol Finalisti, Scott Macintyre'nin canlı konser vereceğini söyledi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.