Anma Töreninde Mustafa Kemal Aşkı

Anma Töreninde Mustafa Kemal Aşkı

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 80. Senesinde yurt çapında olduğu gibi Denizli’nin Çal ilçesinde de yapılan tören ile anıldı.

A+A-

Bir öğrenci şiir okurken gözyaşlarına hakim olamadı. Belediye Başkanı Fethi Akcan, Atatürk için göz yaşı döken öğrenciye mendili vererek onu teselli etti.

Çal’da, Atatürk’ü anma programına Belediye Kültür Sarayı Tören Alanı’nda başlandı. Daha sonra Belediye Düğün Salonu’nda günün anlam ve önemini ifade eden konuşmalar yapıldı, şiirler okundu.

Şiir okuyan Çal Cumhuriyet Ortaokulu 7.sınıf öğrencisi Raziye Pekdemir, göz yaşlarına hakim olamadı. Sahnede göz yaşlarına hakim olamayan Raziye Pekdemir protokol, öğretmenler, öğrenciler ve davetlilere de duygu dolu anlar yaşattı. Pekdemir göz yaşı dökerken, şiiri bitti ve bu esnada Belediye Başkanı Fethi Akcan, sahneye yürüdü, cebinden çıkarmış olduğu mendilini göz yaşı döken öğrenciye verdi.

Gençlik Umut Vadediyor

Bir süre Raziye Pekdemir’i teselli eden Akcan, Türkiye Cumhuriyeti’nin payidar kalacağına, Atatürk’ün unutulmayacağına bir defa daha tanıklık ettiklerini, inançlarının arttığını, Türk gençliğinin, cumhuriyetine ve Atatürk’e bağlılığını her seferinde dile getirdiğini, yaşadığını ve yaşattığını dile getirdi.

13 yaşındaki Raziye Pekdemir ise, Atatürk’ü çok sevdiğini, ölümünü kabullenemediğini ve hala yaşıyormuş gibi hissettiğini söyledi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.