Antik Kentte Coşkulu İftar

Antik Kentte Coşkulu İftar

Sarayköy Belediyesi’nce Ramazan Ayı boyunca ilçenin 32 mahallesinde iftar yemeği verileceği ifade edilmişti. İftarlar devam ediyor.

A+A-

Sarayköy’de Ramazan-ı şerifin 2. gününde iftar programı Acıdere Mahallesi ve Attuda Antik Kenti (Hisar Mahallesi) yapıldı. Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Ramazan ayı süresince iftarların hemşehrilerle beraber  açacaklarını belirterek herkesin Ramazan-ı şerifini kutladı.

Sarayköy Belediyesi Ramazan ayı içerisinde ilçedeki 32 mahallede iftar yemeği programı yapacak. İftar yemeğinden sonra ise Sarayköy Belediyesi Tiyatro ekibi Geleneksel Türk Tiyatrosunu sahneye koyacak. Belediye tarafından detaylı bir şekilde düşünülen iftar programlarında çay, pamuk şeker ve karlı şurup ikramları da oluyor.


Ramazan-ı şerifin ilk günü Gerali Mahallesi’nde vatandaşlar ile iftarda buluşan Sarayköy Belediyesi Başkanı Ahmet Necati Özbaş, 2. gün ise Acıdere Mahallesi ve Hisar Mahallesi’ndeki (Attuda Antik Kenti) vatandaşlar ile birlikte dua ederek orucunu açtı.

Yemekten sonra sahne alan Sarayköy Belediyesi Tiyatro ekibi gösterileri ile vatandaşları kahkahaya boğdu.

SORUNLARA ÇÖZÜMLER

Hellenistik dönemde kurulmuş olduğu düşünülen Attuda Antik Kentinde yapılan iftar yemeğinde konuşan Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, tüm vatandaşların Ramazan-ı şerifini kutladı ve gönüllerde köprülerin kurulduğu 11 ayın sultanı ramazan ayının her günü hemşehrilerle bir araya gelmek istediklerini, 32 mahalledeki tüm vatandaşlarla bu mübarek Ramazan ayında buluşacaklarını, her vatandaşın sorunlarına cevap olabilmek için çalıştıklarını, iftar sofralarında da sorunları dinleyip çözüme kavuşturmak için çalışacaklarını ifade etti. 

Hisar Mahallesi’nin (Attuda Antik Kenti) sit alanı bir mahalle olduğu için 30 senedir çivi çakılmadığını dile getiren Başkan Özbaş, Hisar Mahallesinin yeni yerleşim alanında Sarayköy Belediyesi olarak ellerinden geleni yaptıklarını, kilit taşı döşenmemiş sokağın kalmadığını, bordür taşlarının yapıldığını, 300-400 metre küp arası yeni içme suyu hattı ile birlikte DESKİ içme su deposunu yaptıklarını, mahalleye verdikleri tüm sözleri yerine getirdiklerini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.