Asansör Düzenlemesi Değişti

Asansör Düzenlemesi Değişti

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanmış olan "Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayınlandı ve yürürlüğe girdi.

A+A-

Bazı uygulamalara alternatif olan ve kolaylaştıran yeni düzenlemelerin getirilmiş olduğu yönetmelik değişikliklerine göre, kat adedi 3 olan binalarda asansör yerinin bırakılması, 4 ve daha fazla olanlarda ise asansör tesisinin zorunlu tutulduğu düzenlemeye "tek bağımsız bölümlü konutlar" dahil edilmedi.

Bakanlık tarafından kamu alanlarında veya kamu hizmet ve tesislerinin yapılması için yapılacak ya da uygun görülecek ifraz, tevhit ile parsel sınırı düzenleme işlemleri, yönetmelikte bulunan ifraz ve tevhit koşullarına tabi olmayacak.

10 KAT VE ÜSTÜNE İKİ ASANSÖR ZORUNLULUĞU

Yönetmeliğin asansörler ile alakalı 34. Maddesinde yapılan değişikliğe göre, 10 kat ve üstü binalarda ve zemin kat üstünde 20'den çok konut kullanımlı bağımsız kısım olan yapılarda en az 2 tane olmak üzre binanın tipi, kullanım yoğunluğu ve gereksinimlerine göre tespit edilecek sayıda asansör yapılması zorunlu olacak.

Bu çerçevede, asansörlerden en az bir tanesi herhangi bir tehlike anında, arıza veya elektriklerin kesilmesi durumunda zemin kata ulaşarak kapılarını açacak, yangına dayanıklı malzemeden yapılmış, kuyu içerisinde, duman sızdırmaz şekilde, kesintisiz bir güç kaynağından beslenecek biçimde tesis edilecek.

2 asansör yapılması ile alakalı bu düzenlemede daha evvel 7 kat ve üstü binalar kapsam dahilindeydi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.