Asılsız İhbarlara Ceza

Asılsız İhbarlara Ceza

Denizli 112 Acil çağrı merkezi müdürlüğünden asıl ihbarlar ile alakalı bir basın açıklaması yapıldı.

A+A-

Yapılan açıklamada 112 acil çağrı merkezi numarasına asılsız bir şekilde ihbarda bulunanlara ve hattı meşgul edenlere yönelik cezaların devam ettiği ifade edildi.

2 Kişi Ceza Aldı

İçişleri Bakanlığı tarafından devam ettirilen proje çerçevesinde 2013’ten bu yana Denizli’de tüm acil numaralar ( 110, 122, 155, 156, 177 ) tek numara “ 112 ” üstünden hizmet vermeye başladı. Kapsam çerçevesinde tüm kurumların çağrıları günlük yaklaşık 4 bin civarında olup yine günlük olarak Merkezden ortalama 1000 civarında vakanın operasyonu devam ettirilmektedir. Bu yoğunlukta 112 acil çağrı numarasını meşgul edenler ile alakalı Valilik tarafından uygulanan yaptırımlar da devam etmektedir. Bu çerçevede, Denizli 112 Acil Çağrı Merkezine asılsız ihbarda bulunarak meşgul ettikleri tespit edilen 2 kişiye, geçen ay Kabahatler Kanunu gereği para cezası uygulandı.

Bilhassa yaz aylarında artan çağrı yoğunluğunda gereksiz yere 112 numarasını arayıp meşgul eden ve asılsız ihbarlar yapan kişiler, acil birimlerin işini yapmasına ve gerçekten yardıma ihtiyacı olanların ulaşmasına engel oluyorlar. Bu gerekçe ile asılsız olarak devamlı arayan ve meşgul edenler, çağrı sistemi üstünden tespit edilip gerekli cezai işlemler uygulanacaktır.

Açıklamada vatandaşların, 112 numarasını acil ve gereken durumlarda aramaları ile alakalı hassasiyet göstermeleri vurgulandı ve rica edildi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.