Atamız 87 Yıl Önce  Bu Gün Denizli'deydi

Atamız 87 Yıl Önce Bu Gün Denizli'deydi

Atamız 87 Yıl Önce Denizli'deydi

A+A-

Atatürk’ün Denizli’ye Gelişinin 87. Yıldönümü Törenlerle Kutlandı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli’yi teşrifinin 87. yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.

Düzenlenen törene;

Vali Hasan Karahan,11. Komando Tugayı ve Garnizon Komutan Vekili Muhabere Albay Osman Gedik, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Vali Yardımcısı Ali Cergibozan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Metin Düz, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Müdürleri, Gaziler ve vatandaşlar katıldı. Tören; Valimiz Hasan Karahan, 11. Motorlu Piyade Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Muhabere Albay Osman Gedik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Pamukkale Halk Oyunları Ekibinin zeybek oyunları gösterisi ile devam eden 15 Temmuz Şehitler Meydanındaki tören, Atatürk’ün Denizli’ye geliş yıldönümü nedeniyle, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Atatürk Koşusu” ve resim yarışmalarında dereceye girenlere Valimiz Hasan Karahan ve diğer protokol üyelerinin ödüllerini vermesi ile son buldu. Daha sonra Turan Bahadır Sergi Salonunda Atatürk’ün Denizli’ye gelişinin anlatıldığı resim ve fotoğraf sergisi Vali Hasan Karahan ve protokol üyeleri tarafından açıldı.

Atatürk’ün Denizli’ye gelişinin kutlandığı törenler, Atatürk ve Etnografya Müzesi ziyareti ile devam etti. Valimiz Hasan Karahan ve diğer protokol üyeleri burada Atatürk’ün Denizli’de kaldığı süre içerisinde zamanını geçirdiği odaları gezerek görevlilerden bilgi aldılar.

4 Şubat 1931 yılında Denizli’yi ziyaret eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, geldiği tarihte eski Belediye binası önünde halkla bir araya gelmiş burada vatandaşlarla sohbet etmişti. Büyük Önder 4 Şubat gecesini bugünkü Atatürk ve Etnografya Müzesi olarak kullanılan binada geçirmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.