Atatürk Havalimanı'nda Terör Saldırısı 42 Kişi Hayatını Kaybetti

Atatürk Havalimanı'nda Terör Saldırısı 42 Kişi Hayatını Kaybetti

Dış hatlar terminalinde art arda patlama meydana geldi. Olay yerinde yapılan belirlemelere göre 42 kişi hayatını kaybetti, 239 yaralı var. Saldırı 3 canlı bomba tarafından yapıldığı ifade ediliyor.

A+A-

Türkiye dün akşam İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan gelen saldırı haberi ile sarsıldı. Saatler 22:00'ı gösterdiğinde havalimanının dış hatlar terminalinde önce silah, ardında da patlama sesleri duyuldu. Havalimanı muhabirlerinin merkezlerine geçtiği 'kanlı' son dakika haberleri ilerleyen dakikalarda yerini ardı ardına yapılan açıklamalara bıraktı. Tüm bu açıklamalara göre; terör örgütü IŞİD'in düzenlediği hain saldırıda 3 canlı bombanın dışında 42 kişi yaşamını yitirdi 200'den fazla kişi de yaralandı.

Son bir yıldır yeniden hortlayan ve Türkiye’yi kasıp kavuran terör dün akşam kanlı yüzünü bir kez daha gösterdi. Türkiye’nin yoğunluk bakımından en büyük havalimanı olan Atatürk Havalimanı’na gelen üzerlerinde bomba sarılı 3 hain terörist saat 22.00 sıralarında dış hatlar terminaline geldi.

Kontrol noklarına yakın bir yere kadar girmeye başaran canlı bombalar önce çantalarından çıkardıkları kaleşnikoflarla etrafa ateş açtı.

Havalimanı’nda görevli polislerin anında karşılık vermesiyle ortalık bir anda savaş alanına döndü. Birkaç dakika süren çatışmanın ardından canlı bombalar kendilerini infilak ettirmeye başladı.

Silahlarlardan çıkan kurşunlar ve sonrasında patlatılan bombalar yüzünden 3 canlı bombanın dışında 41 kişi hayatını kaybetti, 200’den fazla kişi de yaralandı.  Saldırı sonrası olay yerine İstanbul’un dört bir yanından ambulanslar sevk edildi. Yaralılar Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi başta olmak üzere bölgedeki hastanelerde tedavi altına alındı.

Saldırının hemen ardından havalimanına gelen İstanbul Valisi Vasip Şahin operasyonu bizzat yönetti. Ardı ardına yapılan açıklamaların sonuncusu ise gece saat 03:00 sıralarında Başbakan Binali Yıldırım’dan geldi.

Ankara’dan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile birlikte İstanbul’a gelen Başbakan yaklaşık bir buçuk saat  inceleme yaptıktan sonra açıklamalarda bulundu. Başbakan Binali Yıldırım, “Şu ana kadar yapılan tespitlere göre 36 kişi hayatını kaybetmiştir. Ayrıca çok sayıda yaralanma meydana gelmiştir. Yaralılar değişik hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Bu vesileyle hayatını kaybeden bütün sivil insanlara Allah’tan rahmet diliyorum, yakınlarının acılarını paylaşıyorum. Yaralılara da acil şifalar temenni ediyorum” dedi.

Hayatını kaybedenlerin listesi şöyle:

Çağlayan Çöl

Mustafa Bıyıklı

Erol Eskisoy

Sıddık Turgan

Ferhat Akkaya

Kerime Amiri - Suudi

Ertan An

Ali Zülfikar Yorulmaz

Serkan Türk

Göksel Kurnaz

Özgül İde

Fathi Bayoudh - Tunus

Mahmut Mert

Sıdık Peçenek

Umut Sakaroğlu

Mukhiddinov Samat - Özbekistan

Hüseyin Tunç

Salar Davudi Kohnehshahri - İran

Taher Misfir H Almalki - Suudi

Ercan Sebat

Mustafa Husham Saeed

Ethem Uzunsoy

Tevfik Yusuf Haznedaroğlu

Meryem Amiri

Zehra Amiri

Mahmut Çizmecioğlu

Hüda Amiri - Suudi

Nisreen Hashem Shammad - Ürdün

Vafika Ali Bilal - Irak

Adem Kurt

Habibullah Sefer

Murat Güllüce

Abdülhekim Buğda

Abdurrahman Abdullah İbedullah

Muhammed Eymen Demirci

Larysa Tsybaklova - Ukrayna

Listede 4 kişi için ise H.M. Kadın, H.M. Erkek ve H.M. 15-16 yaşlarında Erkek notları yer aldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.