Aydem Akköprü HES’i 49 Yıl İşletecek

Aydem Akköprü HES’i 49 Yıl İşletecek

Aydem Yenilenebilir Enerji, 605 milyon Türk Lirası ile en yüksek teklifi vererek Akköprü Hidroelektrik Santrali’ni bünyesine kattı.

A+A-

Türkiye’nin %100 yenilenebilir kaynaklardan enerji üreten en büyük şirketi Aydem Yenilenebilir Enerji, Özelleştirme İdaresi Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ihalede, 605 milyon Türk Lirası ile en yüksek teklifi vererek Akköprü Hidroelektrik Santrali’ni bünyesine kattı. Bu atılımla birlikte Aydem Yenilenebilir Enerji, santral sayısını 26’ya çıkartarak kurulu gücünü 1.020 MW’tan 1.135 MW’a yükseltti.

40 yılı aşan deneyimi ile enerji sektörünün öncü şirketi Aydem Enerji’nin yenilenebilir alanında faaliyet gösteren iştiraki Aydem Yenilenebilir Enerji, portföyünü geliştirerek kurulu gücünü artırmaya devam ediyor.

23 Eylül Çarşamba günü gerçekleştirilen Akköprü HES’in özelleştirilmesi ihalesini, 605 milyon TL’lik en yüksek teklifle kazanan Aydem Yenilenebilir Enerji, yenilenebilir enerjideki toplam kurulu gücünü 1.020 MW'tan 1.135 MW'a çıkaracak; %11’lik bir büyüme elde edecek.

Aydem Yenilebilir Enerji’nin portfoyünü beş yılda iki katına çıkarmayı hedeflediklerini belirten Aydem Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, “Akköprü HES’in alımı, 5 yıl içerisinde portföyümüzün gücünü iki katına çıkararak 2.000 MW seviyelerine ulaşma hedefimiz açısından çok önemli bir adım. Bu yatırım iştahıyla, yenilenebilir enerjiyi her zaman olduğu gibi odağımıza alarak portföyümüzü geliştirecek fırsatları değerlendirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Akköprü Hidroelektrik Santrali

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde yer alan Dalaman Çayı üzerinde 115 MW kurulu güce sahip olan Akköprü HES, yıllık 343 GWh üretim kapasitesi ile 187 bin konutun yıllık elektrik ihtiyacını karşılayabilecek. Aydem Yenilenebilir Enerji; gerçekleştirilen özelleştirme ile birlikte bölgedeki 7’nci, hidroelektrik portföyünde ise 21’inci hidroelektrik santrali olan Akköprü HES’i 49 yıllığına işletecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum