Ayhan: Bu Apartlar AKP Döneminde Yapıldı!

Ayhan: Bu Apartlar AKP Döneminde Yapıldı!

Pamukkale ilçesinde Kınıklı polis merkezinde yapılan huzur toplantısında Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in ‘‘apart olan heryere gireceğiz” açıklamasının yankıları devam ediyor.

A+A-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Av. Yusuf Garip, yaptığı açıklamada Belediyelerin  ahlak zabıtalığı  yapma görevi olmadığını, denetimin Anayasa ihlali olacağını belirterek tepki göstermişti. 

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı konuşmayla gündeme taşıdı. 

DENİZLİ BU ŞEKİLDE GÜNDEME GELMEMELİ

MHP’li Ayhan, TBMM’de yaptığı gündem dışı konuşmada, “2003-2013 yılları arasında toplam 58 bin yapı ruhsatı, 67 bin yapı kullanım izin belgesi Denizli'de alındı. 2013 Ocak-Ekim döneminde 10.312 konut satıldı, 2014 Ocak-Ekim döneminde ise 10.376 konut satıldı, aynı dönemde kredili satışlarda 1.250 adet daire azalmış.  Daha önce Sayın Erdoğan Denizli'de apartlarla ilgili konuştu, o zaman Başbakandı, apartlarla ilgili kötü şeyler söylendi. Olay büyüyünce AKP genel başkan yardımcılarından birisi bu olayı Denizli Emniyet Müdürlüğündeki bir rapora dayandırdı. Biz İçişleri Bakanına sorduk ancak bu raporla tanışmadık. Sorduğumuz o Bakan böyle bir rapor olmadığını söyledi, istifa eden Bakan. Ya Bakandan rapor saklanıyor ya da doğru, millete söylenmiyor.Şimdi de bir belediye başkanı kameraların önünde "Girmediğimiz apart kalmayacak." diyor. Hangi amaçla söylüyor bilemem. Eğer kastedilen öğrencilerin güvenliğiyse bu emniyetin görevi; eğer başka bir şeyse kimsenin el âlemin çoluğu çocuğuna kötü gözle bakılacak bir şekilde ifade kullanmaya hakkı yok. Hem de çocuklara niye kötü gözle bakılıyor? Herkes haddini bilsin. Olayın hukuki tarafını bizim Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanı Yusuf Garip Bey yeterince ifade etti. Apartlarla ilgili sıkıntılı bir durum varsa emniyet orada. Ayıptır Denizli'yi bu şekilde gündeme getirmek” dedi.

BU APATLAR AKP DÖNEMİNDE YAPILDI

Denizli’deki apartların  neredeyse tamamının AKP döneminden yapıldığını ifade eden Ayhan şöyle konuştu: “Denizli'de ahlak polisinin denetim yapacağı daha önce köşe yazılarına konu oldu. Eskiden sanayisi ünlü olan bir memleketi AKP ne hâle getirdi? Bu apartlar AKP döneminde yapıldı, ruhsatı onlar döneminde verildi, işletme ruhsatı yoksa onlar döneminde kaçak çalışıyor, inşaat ruhsatı yoksa onlar döneminde yok, yapı kullanım izni yoksa yine onlar döneminde yok, kötü kullanılıyorsa AKP'nin yönettiği idarede kötü kullanılıyor. Şimdi, olayı böyle değerlendirdiğimizde şunu ifade etmek mümkün: Denizli'de apart problemi varken olanlar yüksek binalara izin verince olmayacak mı sanıyorsunuz? Son zamanlarda Denizli'de imardaki bu tür düzenlemeler yoksa apartların yanlış algılarını yok etmek amacıyla birilerine kıyak çekmek için mi veriliyor? Bunlar da açıklansın. Rantlar belediye başkanlarını rahatsız etmiyor mu? Denizlili iş adamı niye aparta para yatırıyor? Adamın cebinde cash para var ama yatırım yapmak istiyor, AKP'ye güvenemiyor. Nereye yatırsın? Sanayiye yatıramıyor.

Sanayi Odası Başkanı neyi söylüyor? Denizli'ye on yıldır yeni yatırım için çivi çakılmadığını söylüyor. Maden izinlerinde sorun yaşandığını MÜSİAD söylüyor; yapılan başvuruların yüzde 5'inin sonuca ulaştığını söylüyor, bunun ekonomik açıdan çok büyük kayıp olduğunu söylüyor, elektrik kayıp kaçak kullanımının onlara yüklenmesinin maliyetleri artırdığını söylüyor. Yoksa, elektrikte bu kayıp kaçakların maliyetinin Denizlilere yüklenmesi Oslo mevzuatınızda mı vardı? Bunun Denizli'ye söylenmesi, açıklanması gerekir. Yani başkasına kıyak, Denizliliye maliyet. Böyle bir rezillik olamaz. Belediyelerden alınan ruhsatlarda başvurular aylarca bekliyormuş. Bunu MÜSİAD söylüyor. Şantiye suyu depozite bedeli yüksekmiş. Bürokratik engellerin kalkmasını istiyorlarmış. Yatırımcının önünü açmıyormuş AKP. Üstelik, teşvikten sorumlu Bakanımız da Denizli'den. "Kamu-sanayi diyaloğu artsın." diyor MÜSİAD ama Denizli'de kamu-konut sektörü diyaloğunun neticelerini görüyorlar. "Apartlar neden artmış Denizli'de?" Kimse kimsenin çocuğunu lekeleyebilecek ve o anlama gelebilecek ifadelerle, üstüne farz olmayan işlere bulaşmasın, Başbakana benzemesinler. Yeterli yurt olsa zaten çocuklarımız apartta kalmazdı. Hem beceremiyorsunuz hem de kötü konuşuyorsunuz.  Başbakan da MHP ile SHP'nin Sivas olaylarında iktidarda olduğunu söyleyip iftira atıyor. Böyle bir şey, eğer iftira atmak istemiyorsa özür dilemesi lazım.” 

MESUT GÜLER

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.