Aynı Kişiye 2. Kez Uygulandı

Aynı Kişiye 2. Kez Uygulandı

Jerome Hamon isimli Fransıza yapılan ilk yüz naklinden sonra yüzünün deforme olması neticesinde 2. defa yüz nakli gerçekleştirildi.

A+A-

Jerome Hamon’a ilk defa yüz nakli 2010’da yapıldıktan 8 sene sonra 2. yüz nakli de yapıldı. Bu anlamda dünyada bir ilk olan ikinci yüz naklinin yapılması ile Hamon yeni yüzü ile hayatını sürdürmeye kaldığı yerden devam ediyor.

Alınan bilgilere göre ikinci yüz nakli 16 Ocak’ta yapıldı. Netice için beklemek istediklerini ifade eden Paris Georges-Pompidou Hastanesi, ikinci yüz naklini 17 Nisan’da yapmıl oldukarı basın açıklaması ile halka duyurdular. Yüz naklinden sonra, kendini çok iyi hissettiğini dile getiren Hamon, hastane ortamından ve ilaçlardan bir an önce kurtulmayı çok istediğini söyledi.

Hamon'un yüzü ilk olarak, Von Recklinghausen ismindeki genetik bir hastalık sebebi ile deforme olmuştu. Bunun üzerine 2010’da kendisine nakledilen yüz ile tekrar sağlıklı yaşamını sürdürmüştü.

Sebep Antibiyotik

2015 soğuk algınlığına yakalanan Jerome Hamon, antibiyotik tedavisi görmeye başladı. Kullandığı antibiyotikten sonra 2016’da yüzü yeniden deforme olmaya başladı. Bunun üzerine 2017 senesinde yeniden hastaneye yatan Hamon, Kasım 2017’den Ocak 2018’e kadar yüzü olmadan yaşamını sürdürdü.  İkinci yüz naklini yapan kişi ise, 22 yaşında Paris yakınlarında yaşamını yitiren bir genç oldu.

Hamon’un doktoru Laurent Lantieri, bir daha yüzün kafa tası ile yice tutuşması ve deforme olmaması için ‘antikor kanının temizlendiğini’ ifade etti.

Jerome Hamon, şu anda hastane gözetiminde kalmayı sürdürüyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.