Ayva çekirdeğinin faydaları nelerdir?

Ayva çekirdeğinin faydaları nelerdir?

Ayva çekirdeği ile neler yapabilirsiniz? Kendisi kadar faydalı olan ayva birden fazla hastalığa şifa oluyor. Tam bir şifa deposu olarak adlandırılan ayva çekirdeği, görünüşte küçük ama fayda olarak çok büyük. İşte Ayva çekirdeğinin faydaları…

A+A-

Yağlı saçlar için birebir

1 bardak suya 30 gram ayva çekirdeği ekleyip 1 saat suda bekletin. Bu karışımı kısık ateşte kaynatın ve ılık ılık saçlarınıza uygulayın. Saçları streç filmle sarıp yarım saat bekleyin ve durulayın. Haftada bi kere tekrarlayın.


Enfeksiyon riskini azaltır

Ayva çekirdeklerini ezip bal ile karıştırarak tüketin. Enfeksiyon riskini azaltarak vücudunuzu birçok hastalığa karşı koruyacaktır.


Yanıklara faydalıdır

Yarım bardak suya ayva çekirdeklerini ekleyip bekletin. Yanık bölgelere bu su ile pansuman yapın. Yanık izlerini geçirmeye de yardımcı olacaktır.


Çocuklarda ishali kesmeye yardımcı

5-6 tane ayva çekirdeğini 1 çay bardağı suyla 10 dakika kaynatıp çocuğunuza içirdiğinizde ishalin kesilmesini sağlar.


Ciltteki lekeleri yok eder

7-8 ayva çekirdeğini çıkartıp 1/2 çay bardağı ılık suda ağzı açık şekilde 1 gün boyunca bekletin. Jöle gibi bir kıvama gelince yüz ve boyun bölgesine sürün ve 20 dakika bekletin. Cildinizdeki lekeleri yok edip cildinizin sıkılaşmasını sağlayacaktır.


Doğum sonrası çatlakları giderir

1 adet ayvanın çekirdeklerini çıkarın ve yarım


bardak suyun içinde 1 gece bekletin. Sabah bu karışımı süzgeçten geçirip 3 kaşık hindistan cevizi suyu ekleyin. Hazırladığınız kürü her gün çatlak bölgelere masaj yaparak sürün.



Cilt hastalıklarına doğal çözüm

İshal için yapılan çay aynı zamanda cilde uygulandığında dudak çatlamaları, egzama, meme ucu yaraları ve yanıkların tedavisinde kullanılabilir.



Öksürüğe iyi gelir

1 bardak ılık suya 1 avuç ayva çekirdeği ekleyerek jel gibi bir kıvama gelene kadar suda bekletin. Bu suyu içtiğinizde öksürük ve bronşitinizin azaldığını göreceksiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.