Azerbaycan'ı Gönülden Destekliyoruz

Azerbaycan'ı Gönülden Destekliyoruz

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti.

A+A-

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Başkan Günaydın’a Demirköprüde yaptırdığı Şehitler Parkı için teşekkür ederken, Azerbaycan Bayrağı ile birlikte ‘Karabağ Hikayeleri’ adlı kitabını hediye etti.

Türk Ocakları Isparta Şubesinin davetlisi olarak Isparta’ya gelen Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva ve beraberindeki heyet Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti.

Türk Ocakları Isparta Şubesi Başkanı Op. Dr. Levent Başyiğit, “Bugün Türklük için hayırlı bir gün geçiriyoruz. Türk Dünyasının dünü, bugünü ve yarınını sayın vekilimiz şubemizin davetlisi olarak anlatacak. Azerbaycan ve Türkiye kardeş bir millet. Bizler Kızılelma’ya gönül vermiş Türk milliyetçileriyiz. Bu nedenle dünyadaki bütün Türklerin birleşmesi hedefi bize Alparslan Türkeş tarafından, en büyük başbuğ Atatürk tarafından bir vazife olarak verilmiştir. O yüzden Türkmenistan, Özbekistan, Azerbaycan diye ayırmıyoruz. Bütün Türkler birdir” dedi.

Kendilerini heyetiyle birlikte kabul ettiği için Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a teşekkür eden, Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, güller diyarı Isparta’da bulunmaktan mutluluk duyduğunu aktardı. Paşayeva, “Isparta bizim için vatanın bir parçası. Size bir teşekkür borcumuz var. Isparta’da bir dönem önce yaptığım konuşmamda, Azerbaycan, Karabağ şehitlerimize Hocalı soykırımı şehitlerimizi anlatan bir anıtın olmasını dile getirmiştim. Sizler şehitlerimiz için böyle bir anıt ve park yaptınız” şeklinde konuştu.

Türkiye ne kadar güçlenirse Azerbaycan’ın da o denli güçleneceğine dikkat çeken Paşayeva, “Her zaman kardeş Türkiye’mizin güçlenmesi, daha da kalkınması Türk Dünyası için çok önemlidir. Dualarımızla, çalışmalarımızla her zaman yanınızdayız. Azerbaycan ile Türkiye’mizin çeşitli bölgeleri kardeşleşir. Kardeş belediyeler, kardeş şehirler. Bu da bölgeler arasındaki işbirliğini daha da artırır ki, buna da çok ihtiyacımız var. İnşallah Isparta ile Azerbaycan bölgeleri arasında kardeşlik daha da artar. Sizin başkanlığınızla bu çalışmalar ve işbirliği daha da artar. Sizin bu konuda ne kadar duyarlı olduğunuzu biliyoruz” görüşlerinde bulundu.

Başkan Günaydın’ın Azerbaycan’ı yakından takip ettiğini dile getiren Paşayeva, “Bu başka bir duyarlılık. Bunun için teşekkür ediyoruz. Bizde de bayrağı herkese hediye vermezler. Çünkü dünyada bayrağımız kutsal. Hem Türkiye hem de Azerbaycan bayrağı kutsal. Bu bayrağımızı böyle duygu ve düşünce taşıyan kişilere veriyoruz. Azerbaycan bayrağını da Türk bayrağımız kadar birlik beraberlik içerisinde seven insanlara hediye ediyoruz. Bizim için bundan büyük hediye olamaz, bizim düşüncemizde” dedi. Paşayeva, Başkan Günaydın’a Azerbaycan bayrağı hediye ederken, bir gün Azerbaycan topraklarında bir Isparta sokağı, bir Isparta parkı açma temennilerinde bulundu. Paşayeva, “Hem Azerbaycan, hem Türkiye’miz için şehit olan kardeşlerimiz nur içinde yatsın. Bizim de vazifemiz daha da çok çalışmak, Azerbaycan-Türkiye ve Türk Dünyası birliği için elimizden geleni yapmaktır. Bu yöndeki çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz. Allah her zaman milletimize, Türkiye’mize, Azerbaycan’ımıza yardımcı olsun” ifadelerinde bulundu. Paşayeva ayrıca Isparta’da bir sokak ve caddeye Azerbaycan isminin verilmesini istedi.

Bayrağın, bir milletin şerefi, haysiyeti olduğunu ve vatanı temsil ettiğine değinen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Azerbaycan’ımızın bayrağını milletvekilimizden almak benim için bir şereftir. Azerbaycan hem Karabağ hem de tüm şehitlerimizi acı ve üzüntü içerisinde takip ediyoruz. Azerbaycan’da bir gün istenilen her şey olacaktır. Türk Milleti olarak Ispartalılar olarak Azerbaycan’ı gönülden destekliyoruz. Sayın Milletvekilimizin belirttiği gibi Azerbaycan şehitlerimiz için bir anıt yapmıştık. Bu anıtımızı ve parkımızın ismini de Şehitler Parkı olarak koyduk. Bu anıtta Çanakkale, Kurtuluş savaşları ve teröre verilen şehitlerimiz ile birlikte Azerbaycan şehitlerimiz için bir anıt yaptık. Bu da, iki devlet tek millet anlamı taşımaktadır. Türkiye ile Azerbaycan şehitlerimiz tek anıt içerisinde yükselmektedir. Ziyaretlerinizden dolayı şahsınıza ve tüm ziyaretçilerimize teşekkür ediyorum. Sizlere her zaman bu belediyenin yani Isparta’nın kapıları açıktır” şeklinde konuştu.

Ziyaretin ardından Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva ve misafirlerine hediye takdiminde bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.