Azmetti Ve İlki Başardı

Azmetti Ve İlki Başardı

Denizlili Hüseyin Ümit Ercan, yamaç paraşütü ile başlamış olduğu pilotluk merakını hava taksi pilotluğuna döndürdü.

A+A-

Pamukkale ve değişik yerlerde 2003’den beri yamaç paraşütü ile bin saatten daha fazla uçuş yapmış olan Mali Müşavir Hüseyin Ümit Ercan, hemen hemen 4 sene uğraşıp aldığı eğitimlerden sonra 'çok hafif hava aracı pilotu' lisansı alma başarısını gösterdi.

Ercan, ardından ticari uçuş yapabilmek için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne başvuru yaptı. Avrupa'dan 2 gyrocopter hafif ticari aracı satın alıp, Denizli iline getirdi. Daha sonra Pamukkale yolunda bir arazi kiralayıp, piste dönüştürdü. Ercan'ın, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne yapmış olduğu başvuru kabul edildi. Türkiye'de ilk defa '001 seri numara' ile ticari uçuş ruhsatını aldı. Tüm işlemleri tamamlamış olan Ercan, bir havacılık şirketi ile beraber kendi firmasını kurup uçuşlarına başladı.

GENÇLERİN HAVACILIĞA ADIM ATMASINA KATKI SAĞLAYACAK

Denizlili girişimci Hüseyin Ümit Ercan, hava araçlarının turizm bölgesi Pamukkale ilçesine canlılık getireceğini ifade ederek, bölgenin turizm bakımından çok zengin olduğunu, dünyaca ünlü travertenleri ve antik şehirlerin olduğunu, ama otellerde turistlerin uzun süreli kalma oranının çok düşük olduğunu, bölgeye gelen turistlerin antik şehirleri ve travertenleri havadan görmesini sağladıklarını, havada 2,5 saat kalabildiği için hava taksi olarak da kullanıldığını, isteyen yolcuların bagajsız biçimde, çevre şehirlere veya havaalanlarına taşınabildiğini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.