Bağırsakları Temizleyen Bitki... Mutlaka Okuyun

Bağırsakları Temizleyen Bitki... Mutlaka Okuyun

Bağırsakları Temizleyen Bitki... Mutlaka Okuyun

A+A-

İnsanların çoğu hemen hemen her şeyi sağlıklarından önce tutar. Sağlığınızı korumak ise kolay bir iş değildir ve zaman içerisinde organlarımızın ve bedenimizin işleyişi bozulmaya başlar, görme kaybı veya bağırsak tıkanıklığı gibi sorunlara neden olur. Kimi zaman karaciğerimizde çok fazla yağ birikir ve kesinlikle genel sağlığımızı etkileyecek sayısız soruna neden olur. Neyse ki, bu konularda size yardımcı olacak doğal bir çözüm bulunuyor, pancar.

Pancar Avrupa’ya özgü kırmızımsı bir sebzedir ve genellikle çiğ olarak veya salataların içinde tüketilir. Çoğu insan bu sebzenin tadını sevmez ancak pancarın sayısız faydası vardır. Örneğin yağları karaciğerinizden arındırır, bağırsak tıkanıklıklarını önler ve görme kabiliyetinizi yeniden kazanmanıza yardımcı olur. Faydaları bunlarla da sınırlı değil.

Pancarın Faydaları

Pancar kan dolaşımınızı hızlandırır ve kalp ve damar sisteminizi destekler. Aynı zamanda bedeninize tüm gün yetecek enerjiyi sağlar. Sebzenin içinde sinirlerinizi ve stresi yatıştırmanıza yardımcı olacak nadir bileşenler olan betain ve triptofan bulunmaktadır. Pancarın iltihaplanma karşıtı özellikleri ve yüksek antioksidan içeriği bedeninizdeki serbest radikaller ile savaşır ve genel sağlığınıza katkıda bulunur. İşte herhangi bir günde kendiniz için nasıl pancar salatası hazırlayabileceğiniz:

Malzemeler

  • 2-3 pancar
  • 2 soğan
  • Süzme zeytin yağı
  • Sirke
  • Tatlandırmak için tuz

Nasıl Hazırlanır?

Pancarları soyun ve bir tutam tuzla birlikte suyun içinde pişirdikten sonra küçük dilimlere bölün ve bir kaba yerleştirin. Daha sonra soğanları doğrayın ve pancar ile karıştırdıktan sonra biraz zeytin yağı, sirke ve tuz ekleyin. Bunun ardından lezzetli salatanızı servis edebilirsiniz. Bu harika salata bağırsaklarınızı ve karaciğerinizi temizleyecek ve görme kabiliyetinizi geri kazandıracaktır. Sağlığınız için de oldukça faydalıdır, bu yüzden bunu günlük olarak tüketebilirsiniz. Pancar son derece besleyici ve sağlıklıdır ve günlük beslenmenizin bir parçası olmalıdır. Bu yüzden internet üzerinde tarifler araştırabilir ve daha sağlıklı sebzeleri tüketmeye başlayabilirsiniz.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.