Bahaettin Karakoç Vefat Etti

Bahaettin Karakoç Vefat Etti

Türk edebiyatında "Dede Korkut" ve "Beyaz Kartal" diye de anılan 88 yaşındaki şair Bahaettin Karakoç yaşamını yitirdi.

A+A-

Pek çok edebi eser yazan şair-yazar Bahattin Karakoç, Kahramanmaraş ilinde tedavi gördüğü hastanede 88 yaşında vefat etti.

'BÜYÜK ABAY' ÖDÜLÜNÜ ALMIŞTI

Kahramanmaraş ilinde 1930'da hayata gelen şair Bahaettin Karakoç, 1983'te Kayseri Sanatçılar Derneği tarafından "Yılın Şairi" seçildi. Karakoç, 1986 senesinde "Bir Çift Beyaz Kartal" kitabı ile şiir dalında Türkiye Yazarlar Birliği ödülü, 1991'de ise Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen münacat yarışmasında "Beyaz Dilekçe" şiiri ile birincilik ödülü elde etti.

"Türkçe'nin Uluslararası 2. Şiir Şöleni" için gittiği Almatı'da 1993 senesinde  "Büyük Abay" ödülüne layık görülen Karakoç'a, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesince 2014 senesinde "fahri doktora unvanı" verildi.

Konu ile alakalı açıklamada bulunan YAZAR BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu, Bahattin Karakoç’un Hakk’a yürüdüğünü, şiire hüzün düştüğü, 28 Nisan 2012’de 3.Kızılcabölük Özüstü Şiir Akşamlarında onur konuğu olarak misafiri olduklarını, daha evvelinde ve sonrasında çok defa sohbetinde bulunduklarını ve kendisine Allahtan rahmet dilediğini ifade etti

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.