Bahçeli : Çağrı Heyetini Tanımıyorum!

Bahçeli : Çağrı Heyetini Tanımıyorum!

MHP Genel Başkanı Bahçeli, grup toplantısında Yargıtay'ın yetkilendirdiği Çağrı Heyeti'nin 19 Haziran'da aldığı tüzük kongresi kararını tanımadığını açıkladı.

A+A-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, mahkeme kararına rağmen yaptığı açıklamalarla Ülkücü camiayı germeye devame diyor.

Bahçeli, grup toplantısında, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin yetkilendirdiği, Yargıtay'ın da onadığı olağanüstü kongrede yetkili kılınan Çağrı Heyeti'ni ve 19 Haziran'daki kurultayı tanımayacaklarını açıkladı.

Bahçeli'nin bu sözlerinin hukuki bir karşılığı olmadığı belirtilirken, 19 Haziran'daki kurultayın Bahçeli olmadan yapılması bekleniyor.

İşte Bahçeli'nin grup toplantısında sarf ettiği o sözler:

Olağanüstü büyük kurultayın engellenmesi şartında başkanlık sistemine onay vermişiz. Kurultayın önüne geçilmesi haline partili cumhurbaşkanlığına onay vermişiz. Ne kadar paralel artığı, kiralanmış köşe yazarı, doğrusu ve rotası kim varsa hepsi bize çamur atmakta. MHP'yi tanımayan cahiller ve namertler karşımıza dizildi. Bizden ancak hesabı ülkücü irade ve Türk milleti sorar. Olağanüstü kurultayın yapılmaması karşılığında inandıklarımızdan ödün vermemiz edepsizliktir. Biz ülkücüyüz, Türklüğün keskin kılıcıyız. Nasıl bir sorumluluğun omuzlarımızda olduğunu biliyoruz. Geçmişizi çiğnemedik. Üstlendiğimiz emaneti çiğnetmeyeceğiz. Zalim oyunları, şer kampanyalarını, ihanet tuzaklarını yıkarak bu günlere geldik. Biz dava dedik siyasetten fazlasına gönül verdik. Ülkülerin en güzeline bağlandık. Aşkların en karşılıksız olanına tutulduk. 3 hilale umutlarımızı iliştirdik. Kutlu mirası yüreğimizde taşıdık. Bizi dünyevi menfaatlar karşısında pazarlık yaptığımızı iddia edenler ne geçmişimizi bilenlerdir, ne de gelecekte aramızda olacaktır. 

YARGITAY BAŞKANI'NI HEDEF ALDI

Yargıtay son noktayı koydu. Bize düşen de MHP'nin yıpratılmaması için gereğini yapmaktı. Biz de kurultay tarihini 10 Temmuz olarak belirledik. Bunu ilan ettik. Yargıtay'ın kararını açıkladıktan sonra değerlendirmelerimizi paylaştık. Rize'de çay toplayıp, Kırşehir'de alkışlayan bir hukukçu mantığının yönettiği kurumdan başka bir sonuç beklenemezdi. Rize’de topladıkları çay demlenirken giyeceği yandaş ceket çok yakışacaktır.

Yargıtay'ın gerekçeli kararını inceleyen hukukçu olmasa da fahiş hataları görecektir. Hak etmese de yargı kararına saygı duyacağız. Adaletin kalan izleri de Rize'de silinmiş, Kırşehir'de Hakkın rahmetine kavuşmuştur. Biz 10 Temmuz'da hem tüzüğümüzü değiştireceğiz, hem de seçim yapacağız. Başka bir tarihi tanımıyoruz. 19 Haziran gününü açıklayanlara da itibar etmeyeceğimizi, izin vermeyeceğimizi açıklıyoruz. 10 Temmuz niye görülmez? Ne yapılmak istenmektedir? Hangi amaç gözetilmektedir? Mukaddes davamızın geleceğini elinde tutan delegelerimize güveniyor, beraber olacağımızı, Çankaya yokuşunda Asya'nın Bozkurtlarını söyleyeceğimi ifade ediyorum.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.