Bahçeli Erken Seçim Çağrı Yaptı: İşte Tarih

Bahçeli Erken Seçim Çağrı Yaptı: İşte Tarih

MHP Grup Toplantısında konuşma yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den erken seçim hakkında çarpıcı sözler geldi. İşte Bahçeli’nin istediği erken seçim tarihi…

A+A-

Grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, hükümete erken seçim çağrısı yaptı. Bahçeli, Türkiye'nin 3 Kasım 2019'a kadar sabırla dayanmasının mümkün olmadığını ifade etti.

"3 KASIM 2019'U BEKLEMEK MÜMKÜN DEĞİL"

Türkiye'nin bu ağırlık altında daha fazla kalması, 3 Kasım 2019'a kadar sabırla dayanmasının mümkün olmadığını ifade eden Bahçeli,  ülkenin, sistem tartışmaları ile boğulmak istendiği bugünkü koşullar altında 3 Kasım'a ulaşmasının istikrar ve denge ile ulaşmasısın zorlaştığını dile getirildi. 

İleride 2 seçimin olduğunu belirten Bahçeli, ya normal tarihin bekleneceğini, ya da Milli mecburiyetten dolayı seçimlerin erkene çekileceğini söyledi. Gerekli uyum yasalarının çıkarılmasından sonra MHP'nin seçimlerin erkene alınmasından yana takdirini kullandığını belirten Bahçeli, 26 Ağustos 2018 Malazgirt'in yıl dönümünde yeni bir zafer ruhu ile Cumhurbaşkanının seçilmesinin en makul ve mantıklı yol olduğunu söyledi ve "seçimse isteğiniz hodri meydan. Sandık er meydanıdır, mertliğin kaynağıdır. Biz meydandan kaçmadık. Türkiye'ye pusu kuranları pususunda bozalım. Tercih büyük Türk Milleti'ne aittir. Ne istiyorsak Türk Milleti içindir. Ne amaçlıyorsak Türk Milleti'nin lehinedir." sözlerini ilave etti.

SURİYE SALDIRISI

İran’ın bu harekata tepki gösterdiğini ve  Rusya’nın diplomatik bir dille karşılık vermesi ABD ile gizli bir iş birliğinde olduğunun belirtisi olduğunu söyleyen Bahçeli,  Türkiye’nin tarafsız tutumunun ise yerinde olduğunu ve kimyasal silah bahanesi ile düzenlenen harekatın etaplarının gün yüzüne çıkmaya başladığını söyledi.

Bahçeli, Zalim Esad’ın hala koltuğunda olduğunu ve kimyasal silahlara hala sahip olduğunu ifade etti ve bölgede vahşet yatırımı yapan güçlerin yaşananların asıl suçlusu olduğunu, seçimler yoluyla Esad’ın tasfiye edilmesi gerektiğini ve bunca can kaybı yaşanırken senelerdir bu devletlerin akılları nerede olduğunu sordu.

Suriye’de masumlar yaşamını yitirirken kaybederken Duma’daki saldırının küresel güçlere alet edildiğini belirten Bahçeli, ABD Başkanı’nın yeni yetme ergen edasıyla Twitter’dan Rusya’ya meydan okuduğunu ABD, Fransa ve İngiltere gibi ülkelerin savaş gemilerini Doğu Akdeniz’e gönderdiğini gelişmeler savaş senaryolarını gündeme getirirken ekonomik tetikçilerin boş durmadığını ve döviz fiyatlarının fren tutmayarak artış gösterdiğini sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.