Bakan'dan 'bedelli' açıklaması

Bakan'dan 'bedelli' açıklaması

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, bedelli askerlikle ilgili soruları yanıtladı.

A+A-

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, AKP Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı ve bedelli askerlikle ilgili, "Garp cephesinde yeni bir gelişme yok" dedi.

Bakan Işık, Güneydoğu sınır hattındaki askeri birliklerdeki Mehmetçik ile sahur ve iftar programlarında bir araya geldiklerini söyledi. Mehmetçiğin moralinin üst seviye olduğuna dikkati çeken Işık, sınır güvenliğine ilişkin çalışmalar kapsamında "Entegre Sınır Güvenliği Sisteminde teknolojinin tüm imkanlarından faydalanacağız. Aselsan, Havelsan ve diğer özel sektörün temsilcilerinden... Örnek uygulamayı ortaya koyacağız ve oradaki asker, polis, jandarmadan aldığımız beslemeye göre sınır güvenlik sistemini tüm bölgede yaygınlaştıracağız" dedi.

Işık, bedelli askerlikle ilgili sorulara da Erich Maria Remarque'ın kitabından sinemaya uyarlanan ve klasikler arasında yer alan ünlü filmi "Batı Cephesinde yeni bir şey yok" filmine göndermeyle yanıt verdi. Işık, bedelli askerlikle ilgili Milli Savunma Bakanlığı cephesinde yeni bir gelişme olmadığının altını çizerek, "Harp cephesinde yeni bir gelişme yok" dedi.

Suriye'nin kuzeyinde muhalif gruplar arasında çatışmaların var olduğu söylentilerine de değinen Işık, orada büyük bir olayın olmadığını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.