Bakanlığın Başlattığı Proje Çivril’de Gerçekleştirildi

Bakanlığın Başlattığı Proje Çivril’de Gerçekleştirildi

Gençlik ve Spor Bakanlığı’yla Milli Eğitim Bakanlığı’nın işbirliğinde yapılan “Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi”ne Çivril’de  23 okuldan 760 öğrenci katılımda bulundu.

A+A-

Gençlik ve ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa hayata geçirdiği “Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi” Denizli’nin Çivril ilçesinde de gerçekleştirildi. Çivril Kapalı Spor Salonu’nda yapılmış olan yetenek taramasına 23 okuldan 760 öğrenci katılımda bulundu.

3. Sınıf öğrencilerine yönelik yapılmış olan yetenek taramasında öğrencilerin boy, kilo kol bacak uzunlukları ve esnekliklerine bakıldı. Uzman kişilerin ve beden eğitimi öğretmenlerinin gözetiminde yapılmış olan bu yetenek taramasında  öğrenciler sıçrama mesafesi, el pençe kuvveti, 1 kg’lık topu en uzağa fırlatma mesafesi, çevikli ve 20 metre koşusu gibi testlerden geçtiler.

Spor Hayatın Parçası Olmalı

 Her insanın yaşamında spor olması gerektiğini ifade eden Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven gençlerin, çocukların spor ile ilgilenmelerinin ve yaşam biçimi haline getirmelerinin çok önemli olduğunu, Bakanlıkların hayata geçirdiği bu projenin de amacının yetenekli sporcuları  bulup yetiştirerek Türk sporuna kazandırmak dünya olimpiyat şampiyonlarını keşfetmek olduğunu, kendileri de ekipleri ile beraber her daim üstlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını ve böyle bir projeye katkıları olabildiği için mutlu olduklarını dile getirdi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.