Baklan’da Engelli Öğrencilerden Müthiş Performans

Baklan’da Engelli Öğrencilerden Müthiş Performans

Baklan’da “Her sağlıklı insan bir engelli adayıdır” temasını içeren bir program organize edildi.

A+A-

Cumhuriyet Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfı, Atatürk İlkokulu Özel Eğitim Sınıfı ve Limak Hüsamettin Tuyji Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrenciler tarafından yapılan programda engelli öğrencilerin sergiledikleri gösteriler göz doldurdu.

Programda özel öğrencilerce halk oyunları gösterisi, şiir dinletisi, sinevizyonlar ve Hacivat-Karagöz gölge oyunu gösterileri yapıldı. Bunun yanında Engelliler İçin Çal Müzik Grubu’nun performansı sergilendi. Son kısımda değişik yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Belediye Başkanı, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve İlçe Müftüsünce verildi.

“En büyük engel eğitimsizliktir”

Programda konuşma yapan Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, “Cenap-ı Hak tüm canlıları yaratırken her birine bir yetenek vermiş, her birinin belirli üstünlükleri var. Fiziki eksikliklerimiz olabilir, görünüşte sağlam gibi de görünebiliriz. Ancak ne olursa olsun bir tarafta yetenek var. Atatürk’ün de dediği, zeka ve mahareti ortaya çıkaracak o eğitimi alabilmek önemlidir. Sorunumuz engelli olmak değildir kuşkusuz, en büyük engel eğitimsizliktir. Bu eğitimi veren ve bu eğitimi sağlayan anne, baba ve öğretmenlerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Göğsümüzü kabarttınız. Tabii ki hepimizi birbirimizden mesulüz. Hepimiz bir şekilde birbirimizden sorumuyuz. Toplum içerisinde bu sorumluluk bilinci çerçevesinde hareket ettiğimiz zaman olumsuzluklar yaşanmaz. Birbirimizi tamamlayacağız, eksikliklerimizi birlikte gidereceğiz. Bu güzel ortamı sağladığınız için hepinize şükranlarımı sunuyor, öğrencilerimizin alnından öpüyorum” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.