Bal ve Sigara Kaçakçılarına Geçit Yok

Bal ve Sigara Kaçakçılarına Geçit Yok

Denizli Emniyet Müdürlüğü görevlilerince İl çapında kaçakçılık suçu işlemek isteyen şahıs ve organizasyonlara karşı operasyonlar gerçekleştirildi.

A+A-

Denizli Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından kaçak sigara satışı yapıldığı yönünde 112 Acil’e gelen ihbarların değerlendirilerek suç ve suçluların açığa çıkartılması için görevli  ekipler tarafından çalışmalara başlandı.

 

İl genelinde bulunan bir apartta kalan yabancı kökenli şahsın sahte pasaport düzenlediği, üstünde yabancı bandrol bulunan kaçak sigaraları parça parça temin edip yaşadığı yerde ve işyerlerine ait depolarda saklayarak piyasaya yasadışı bir şekilde çıkarıp satışa sunduğu yönünde bilgiler aldı.

 

İhbarların araştırılıp elde edilen istihbari bilgilerinde değerlendirilmesi ile görevli birimler belirledikleri bir apart ve işyerine ait olan bir depoda alınan mahkeme kararı ile arama yaptılar. İran kökenli bir şahsın kullandığı bir apartta ve işyerine ait depoda kaçak sigara, uyuşturucu hap bulundurulduğu belirlendi.

 

SU ŞİŞESİNE SAKLANMIŞ

Yapılan aramalar sonucunda toplamda 1.300 paket civarında kaçak sigara, 1.500 adet dolma sigara (makaron), 15 kg kıyılmış tütün, 5 paket nargile tütünü bulundu ve bunlara el konuldu. Yabancı kökenli şahsın kaldığı apartta sürdürülen aramada su şişesi içine saklanmış vaziyette 390 adet methadone uyuşturucu hap bulunup el koyuldu.

 

Yakalanan 2 şahıs ile alakalı kaçak sigara, makaron ve kıyılmış tütün ile alakalı Kaçakçılık Kanunu’na Muhalefet suçundan adli işlemler yapıldı. Yakalanan methadone hap ile alakalı olarak da Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak suçu ile adli işlem yapılıp yabancı kökenli bir şahıs çıkarıldığı adli merciler tarafından tutuklandı.

 

BAL KAÇAKÇILIĞI

 

06.04.2018 günü Denizli’nin Saraylar Mahallesinde gerçekleşen 40 kg bal çalınması olayı ile alakalı güvenlik kamera görüntülerinden zanlı iki şahıs belirlendi.

 

Şüpheli iki şahıs M.Ç. ve M.Ş. ile balları satın alan zanlı M.Ç. , Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda yakalandılar.

 

Çalınan 40 kg bal bulunup müştekiye verildi ve şahıslar adli mercilere gönderildi.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.