Bankacılıkta Islak imza Gerekliliği Kalktı

Bankacılıkta Islak imza Gerekliliği Kalktı

BDDK'nın hazırladığı yeni yönetmelik resmen yürürlüğe girdi. 1 Mayıs itibariyle uzaktan kimlik doğrulaması ile ıslak imzaya gerek kalmadan müşteri olunabilecek.

A+A-

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankalar tarafından yeni müşteri kazanımında ve müşteri kimliğinin doğrulanmasında kullanılabilecek uzaktan kimlik tespiti yöntemlerini belirlemek üzere 'Bankalarca Kullanılacak Uzaktan Kimlik Tespiti Yöntemlerine İlişkin Tebliğ Taslağı' hazırlamıştı. Resmi Gazete'de yayımlanana uygulama 1 Mayıs'ta yürürlüğe girdi.

Buna göre gerçek kişilerin uzaktan kimlik tespiti, banka çalışanı ile kişinin; fiziksel olarak aynı ortamda bulunmasına gerek olmadan, çevrim içi olarak görüntülü görüşmesi ve birbiriyle iletişim kurması ile gerçekleşebilecek. Islak imza zorunluluğu kalktı.

Yönetmeliğin amacı, bankalar tarafından yeni müşteri kazanımında kullanılabilecek uzaktan kimlik tespiti yöntemlerine ve müşteri  kimliğinin tespit edilmesini müteakip sunulacak bankacılık  hizmetlerine yönelik olarak mesafeli olsun olmasın bir bilişim veya  elektronik haberleşme cihazı üzerinden yazılı şeklin yerine geçecek şekilde ya da mesafeli olarak sözleşme ilişkisinin kurulmasına yönelik usul ve esasları düzenlemek olarak gösterildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.