Baraj kapakları açılınca Akköy sulara gömüldü!

Baraj kapakları açılınca Akköy sulara gömüldü!

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde bağlı Akköy Mahallesi'nde sabah saatlerinde baraj kapaklarını açılması sonrasında Akköy Mahallesi adeta sulara gömüldü.

A+A-

Denizli'de su baskını yaşandı. Barajdan fazla su salınması sonrasında Pamukkale'nin Akköy Mahallesi'nde su baskınları sonrasında evler, araziler, seralar ve hayvan barınakları perişan oldu.

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde bağlı Akköy Mahallesi'nde barajdan sulama için bırakılan suyun kanaldan taşması sonrasında evler, araziler, seralar ve hayvan barınakları sular altında kalırken kümeslerde bulunan tavukların telef olduğu ve evlerde bulunan eşyalarında zarar gördüğü belirtildi.

Güney ilçesinde bulunan Cindere Barajı'ndan Sarayköy ve Pamukkale ilçelerinde ki ovaların sulanması için bu sabaha karşı baraj kapaklarının açıldığı ifade edildi. Barajdan bırakılan sular sonrasında Pamukkale'nin Akköy Mahallesi'ndeki su kanalında taşma yaşandı. İnönü Caddesi'nin alt tarafında kalan evler, büyükbaş ve küçükbaş hayvan barınakları suların altına gömüldü. Evlerde ise su baskınları yaşandı. Su taşkınlarından seralar ve samanlıklar da zarar gördü. Evleri ve bahçeleri sular altında kalan vatandaşlar baraj sularını engellemek adına çuvallarla önlem almak zorunda kaldılar. Bazı vatandaşların ise baraj sularını engellemek adına tarlalarındaki sulama kapaklarını açtıkları bile gözlemlendi.

Zarar Oldukça Büyük

Evleri ve arazileri sular altında kalan vatandaşlar duruma büyük tepki gösterirken itfaiye ise yardıma koşmakta zorlandı. Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Akköy civarında bütün ekipleri yönlendirirken evleri sular altında kalanlar için tahliye işlemleri başlatıldı.

Akköy Mahallesi Muhtarı Evran Kuzu, Sabah saatlerinde suların taşmaya başladığını gördük. Zararın çok büyük olduğunu söyleyebilirim. Vatandaşlarımız bir an önce zararların karşılanmasını istiyorlar." dedi.

Denizli Su Baskını

Denizli Su Baskını

Denizli Su Baskını

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.