Başkan 9. Kafileyi Uğurladı

Başkan 9. Kafileyi Uğurladı

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 50-75 yaş arasındaki vatandaşlar için yapılan Bursa-Çanakkale gezisinde 9. Kafile de yola çıktı.

A+A-

Geziye Honaz, Bozkurt ve Çardak ilçelerinden katılan toplamda 10 otobüs Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan tarafından uğurlandı.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin şehir çapındaki 50-75 yaş arasında vatandaşlar için organize edilen Bursa ve Çanakkale gezisinde 9. kafileye Honaz, bozkurt ve Çardak ilçelerinden toplamda 10 otobüs ile yola çıktı. Kahramanlık destanlarının yazılmış olduğu Çanakkale ile Osmanlı İmparatorluğu’nun izlerini taşıyan, tarihi ve kültürel değerleri ile büyük önemi olan Bursa'yı ziyarette bulunan kafile Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan tarafından uğurlandı.

 

Başkan Osman Zolan'ı Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu ve Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk de yalnız bırakmadı. 3 ilçeye gidip vatandaşlar ile tek tek selamlaşan Başkan Osman Zolan, hayırlı yolculuklar dileklerinde bulundu. Başkan Zolan, Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yapan Bursa'da, ecdadın bıraktığı eserleri göreceklerini, oradan Çanakkale'ye geçeceklerini, Çanakkale’nin bu vatanın bedelinin ödendiği yer olduğunu, ecdadın canını, kanını verdiğini ama bu ülkeden bir karşı toprak vermediğini, Çanakkale tarihin, destanın yazıldığı yer olduğunu belirterek Allah'ım ziyaretlerinizi kabul eylesin ifadelerini kullandı.

 

18.000 kişi katılacak

 

2. dönemde 18 bin kişinin katılımda bulunacağı tarihi gezinin ilk durağında Bursa Ulu Cami’de kılınacak sabah namazından sonra, Emir Sultan Külliyesi, Çelebi Mehmet ve Yeşil Türbe, Saat Kulesi, Kozahan Çarşısı, Orhan Gazi ve Osman Gazi’nin Tophane’deki türbeleri ziyaret edildikten sonra Çanakkale’ye hareket edilecek. Gezinin 2. gününde ise, Lapseki’den feribot ile Gelibolu yarım adasına geçilecek. Tekne ile boğaz turu yapacak olan kafileye Çanakkale Savaşı anlatılacak. Gün boyu rehber eşliğinde Kilit Bahir Kalesi, Mecidiye Tabyaları, Seyid Onbaşı, Sahra Hastaneleri Şehitlikleri, Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş, Conk Bayırı, Kanlı Sırt Tepesi, 57. Alay ve diğer şehitlikler ziyarette edilecek.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.