Başkan Filiz'in Kandil Mesajı

Başkan Filiz'in Kandil Mesajı

Başkan Filiz'in Kandil Mesajı

A+A-

Mevlid Kandili sebebiyle yazılı bir mesaj yayımlayan AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; “Ülkemizden başlayarak tüm İslam coğrafyasında ve tüm dünyada şefkat, sevgi, hoşgörü, adalet ve huzur ikliminin hakim olması dileklerimle, milletimizin ve tüm islam aleminin Mevlid Kandili'ni tebrik ediyorum” dedi.

Mevlit Kandili’nin peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için bir fırsat olduğunu belirten Başkan Filiz; “ Bugün, tüm insanlık Hz. Peygamberimizin ( S.A.V.) çağlar üstü örneklik ve rehberliğine her zamankinden daha fazla muhtaçtır. Peygamber Efendimiz ( S.A.V.) , Müslümanlar için her zaman ve her asırda yegâne örnektir” dedi.

Başkan Filiz mesajında devamla şu ifadelere yer verdi:

29 Kasım Çarşambayı,30 Kasım Perşembe gününe bağlayan gece, rahmet elçisi, iki cihan güneşi, ahlak ve iman kalesi Efendimiz Hz. Muhammed’in, yeryüzünü şereflendirişini idrak ediyoruz. Bizi bir Mevlid-i Nebi’ye daha ulaştırdığı için Rabbime hamd ediyor, Ümmeti olmakla gurur duyduğumuz ; Âlemlerin Efendisi Hz. Muhammed'e (SAV) salâtu selam ediyorum.

Bugün muazzam bir doğuşun, beşeriyeti, mahlûkatı baştan başa kuşatan rahmet ışığının yeryüzüne şeref verişinin 1446.yıl dönümüdür. Bugün adalet ve ahlakın; cömertlik ve hoşgörünün; iyilik ve temizliğin; huzur ve selametin ilahi burcu olan Efendimizin doğum günüdür. Efendimiz; hidayetin şafağıdır, hikmetin güneşidir,

 Bu gecenin kurtuluşumuza, manevi arınmamıza ve gönül dünyamızın temizliğine vesile olması elbette en halisane beklentimizdir.

Bu düşüncelerle, bir kez daha tüm İslam aleminin ve vatandaşlarımızın Mevlit Kandili'ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin tıpkı peygamber efendimizin dünyaya ilk gelişi gibi hayırlar getirmesini; geleceğimizi aydınlatmasını diliyorum. Birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.