Başkan Filiz'in Öğretmenler Günü Mesajı

Başkan Filiz'in Öğretmenler Günü Mesajı

Başkan Filiz'in Öğretmenler Günü Mesajı

A+A-

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yetişmesinde fedakârca, vefakârca ve özverili bir biçimde gayret gösteren öğretmenlerimizin  her türlü takdire fazlasıyla layık olduğunu söyleyen AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; Öğretmenlerimizin bu özelliklerinin yanı sıra, milli konularda ki hassasiyetlerini topluma anlatmada gösterdikleri sorumluk  anlayışlarının, 2023 Lider Ülke Türkiye hedefinin gerçekleşmesinde en önemli itici güç olacağını vurguladı.

 

ÖĞRETMENLERİMİZİN DEĞERİ BİR GÜNLE İFADE EDİLEMEZ

Öğretmenlik mesleğinin, milletlerin geleceğini belirleyen en kutsal ve en yüce meslek olduğunu belirten Başkan Filiz “Öğretmenler günü bir günle ifade edilemez. Hayata hazırlanmamızda öğretmenlerimizin büyük emeği vardır. Onlar, Milletimizin milli, ahlaki, insani, manevi ve kutsal değerlerini benimseyerek koruyan ve yücelten, bu yönde insan yetiştiren eli öpülesi insanlardır. Onlar bir gün değil, her gün hatırlanmaya layık kişilerdir” dedi

Kültürlü, birikimli, inançlı, azimli, vatansever öğretmenlerimizin bu ülkenin bölünmez bütünlüğünün en başta gelen teminatı olduğunu ifade eden Başkan Filiz; “ Sizler varoldukça, bu bayrak en yükseklerde dalgalanacak, bu vatan bölünmeyecek, bu millet hiçbir güce boyun eğmeyecektir. Çünkü, bu vatanı, bu milleti koruyacak, kollayacak kuşağı sizler yetiştireceksiniz” dedi.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmenlik” unvanının verilişinin 89’ncu yıldönümünde idrak edilen Öğretmenler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Başkan Filiz mesajında devamla şu ifadelere yer verdi:

 

BU KUTSAL MESLEĞİN İLK TEMSİLCİSİ PEYGAMBERİMİZDİR

İslam’da bu zor mesleğin ilk temsilcisi, şüphesiz ki sevgili peygamberimiz Muhammet Mustafa (S.A.V.)’dir. O’na bu görev ,bizzat Allah tarafından Kur’an-ı Kerim’in Alak suresinin ilk inen ayetlerinde; “ ( Ey Muhammed ) Yaratan Rabbının adıyla oku! ” buyrularak verilmiştir. Sevgili peygamberimizde “ Ben öğretmen olarak gönderildim ”  buyurarak, bu mesleği benimsemiş ve kutsallaştırmıştır.

Yüce Dinimizde; eğitim ve öğretimin işini yüklenen öğretmenlerimize gereken önemi vermiştir. Öğretmenler yapmış oldukları bu kutsal görev karşılığında dünyada ve ahirette Allah’ın rahmetine ve insanların gönüllerine girmişlerdir. Öğretmenlik dünyada gıpta edilecek iki husustan biridir. Sevgili Peygamberimiz bunu şöyle dile getirmektedir.

"Yalnız şu iki kimseye gıbta edilir:

Allah'ın kendisine ihsân ettiği malı hak yolunda harcayıp tüketen kimse;

Allah'ın kendisine verdiği ilimle yerli yerince hükmeden ve onu başkalarına da öğreten kimse.

 

ÖĞRETMENLİK SADECE DÜNYEVİ GETİRİSİ OLAN BİR MESLEK DEĞİLDİR

Eğitim ve öğretim işiyle meşgul olmak sadece dünyevi getirisi olan bir görev değildir. Bu görevi yerine getiren insanlar için dünyada kendilerine ilim öğrettikleri insanların yanı sıra, bütün yaratılanlarda kendilerine hayr duada bulunmaktadırlar. Sevgili Peygamberimiz bir hadislerinde bu hususu şöyle dile getirmektedir.

"Allah Teâlâ Hazretleri, melekleri, semâvat ehli, deliğindeki karıncaya,  denizindeki balıklara varıncaya kadar arz ehli, halka hayrı öğretene mağfiret duasında bulunur." Bu sebeple tekrar ifade edelim ki, eğitim ve öğretim işiyle meşgul olanlar kutsal bir görevi de icra ediyor demektir.

 

EN BÜYÜK GÜÇ EĞİTİM ORDUSUDUR

Hiçbir maddi kıymetle ölçülemeyecek kadar saygın bir meslek olan öğretmenlik; sevgi ve fedakârlığın yol göstericiliğinde, milletimize hizmet etmenin güzide yollarından birisidir.

Milletimizin hayallerini tarumar ederek geleceğine ipotek koymaya uğraşan ve vatanımızın bağımsızlığına göz diken mihrakların saldırılarının yoğunlaştığı bu süreçte, geleceğimizi inşa edecek öğretmenlerimize, büyük görevler düştüğü tartışılmaz bir gerçektir. İçinde bulunduğumuz ihanet saldırılarını durduracak olan orduların başında da hiç kuşkusuz eğitim ordusu gelmektedir.

Üretmeyen, milli duyguları harekete geçiremeyen, aynı zamanda kendi kendini tekrarla yetinen ve bunun içinde sürekli gerileyen bir milletin bulunduğumuz coğrafyada varlığını sürdürmesi mümkün değildir.

Gelecek nesillerin yetişmesinde, olgunlaşmasında, fikir ve kanaat sahibi olmalarında hayati bir rolü olan öğretmenlerimizin, aziz milletimizin varlığı açısından taşıdığı önem hiçbir şeyle kıyaslanamayacaktır.

Sahip oldukları ilmi ve irfanı, cömertçe ve içtenlikle öğrencilerine aktarmaları, yarınların tablosuna şekil ve renk vermeleri Türk milletinin devamlılığında tayin edici bir etkileri olduğunu açıkça ortaya koymaktadır.

 

KUTLU HEDEFLERİN MİMARI ÖĞRETMENLERİMİZ OLACAKTIR

Şurası tartışmasız bir gerçektir ki; yüksek idealleri kafasında taşıyan, belirlediği kutlu hedeflere ulaşmak için çok mücadele veren bir yönetim anlayışının her şeyden önce geleceğin mimarı öğretmenlerini memnun ve mutlu etmesi lazımdır. Bizler de hiç şüphesiz bunun için var gücümüzle çalışmaktayız.

Millet olarak belirlediğimiz amaçlara gidebilmemizin yolu, hızı ve kalitesi; doğal olarak öğretim kadrosunun niteliği ve huzuru ile yakından alakalıdır.

 

TÜM ÖĞRETMENLERİMİZİ MİNNETLE ANIYORUZ

Çocuklarımıza bir harf öğretebilmek için yurdumuzun her köşesinde heyecanla görev yapan, fedakârlığın zirve isimleri olan saygıdeğer öğretmenlerimizin ’24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, aileleri ve öğrencileri ile birlikte mutlu, huzurlu ve saadet dolu yıllar temenni ediyorum.

Fiilen ve hukuken öğretmenlik mesleğini tamamlayarak emeklilik günlerinin içinde bulunan öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum.

Bu vesileyle başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Geçtiğimiz günlerde Batman’daki terör saldırısında şehit olan genç öğretmenimiz Şenay Aybüke Yalçın başta olmak üzere Terör saldırıları sonucunda şehitlik mertebesine yükselmiş aziz öğretmenlerimize de Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.”

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.