Başkan Filiz Yeni Düzenlemeyi Anlattı

Başkan Filiz Yeni Düzenlemeyi Anlattı

Ak Parti İl Başkanı Necip Filiz, dün Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan düzenleme hakkında bir mesaj paylaştı.

A+A-

Vatandaşların büyük bir bölümü ile ilgili, onların beklentilerini, gereksinimlerini karşılayacak konulardan meydana gelen düzenlemelerin Meclise sunulduğunu ifade eden AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; Kamu borçlarının yeniden yapılandırıldığını, yeniden yapılandırılan borçlar içinde vergi prim alacakları ve trafik cezalarının da olduğunu, bunun yanında üniversiteyi bırakan öğrencilere öğrenci affının geldiğini, yaşlılık aylığının da zamlanacağını ama en büyük müjdenin ise emeklilere verilecek Ramazan ve Kurban Bayramları öncesi biner lira ikramiye olduğunu dile getirdi.

Hükümetin halkının yanında olmayı sürdürdüğünü belirten Başkan Filiz;  hükümetin; vergi ve trafik borçlularından öğrencilere, emeklilerden yaşlı aylığı alan kişilere kadar milyonlarca vatandaşın cebini rahatlatacak ve yüzünü güldürecek müjdelere devam ettiğini belirtti.

Hükümetin son hamlesi ile biz de güzel haberler yani müjdeler bitmez mesajını verdiğini ve vatandaşın sorunlarının kendi sorunları olduğunu vurgulayan Filiz, bu problemleri çözmek için gerekli desteği her zaman verdiklerini belirtti.

Bu müjdelerin seçim yatırımı olduğunu ifade edenlerin, iktidarları süresince verdikleri buna benzer pek çok müjdeyi ve desteği görmezden geldiklerini, aslında onlarında kendi ailelerinde ve etraflarından verdikleri bu müjde ile rahatlayanlar, sevinenler ve yüzü gülenlerin olduğunu çok iyi bildiklerini, bu kişilerin helal olsun devletimize diyecekleri yerde sürekli eleştirdiklerini ve kendileri için önemli olanın vatandaşın süregelen bir sorununun çözülmüş olması olduğunu söyledi.

Dün Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı düzenlemeleri Necip Filiz kısaca şu maddelerle özetledi:

Vergi ve prim yapılandırması:

Maliye ile işi olan, gümrükte problem yaşayan, sigorta ile alakalı borcu, sorunu olan vatandaşların kamu kuruluşlarının tamamı ile alakalı konuları kapsıyor.

Trafik cezaları:

Kara yolu, seçimler ile alakalı, askerlik ile ilgili, nüfus ile ilgili, RTÜK cezaları, köprü otoyol kaçak geçişleri Belediyenin il özel idarelerinin atık su alacakları vb.

En büyük Müjde emeklilere:

Emekli olan hemen hemen 12 milyonun üzerinde vatandaşa her sene Ramazan ve  Kurban Bayramlarından önce ikramiye verilecek yaniİki bayram öncesi de biner lira.

Öğrenci Affı:

500 bine yakın farklı nedenlerden eğitimini sürdüremeyen öğrenci için tek seferlik okula geri dönüş hakkı geliyor.

BAĞKUR borcu olup da sağlık hizmeti alamayan esnaflar:

Bunun da önü açılıyor.  Bu konuya da yeni bir düzenleme gelecek.

18-29 yaş arasında iş yeri açmak isteyen gençler:

Daha evvel 3 seneye kadar vergi kolaylığı getirildiğini belirten Filiz, gelir vergisinden 75 bin TL gelire kadar vergiden muaf tuttuklarını, buna bir ilave daha getirdiklerini, İş yeri açan gençlerin 1 sene boyunca çalıştırdığı, iş yeri açan kendisi BAĞKUR primi ödemeyecek, bu primi devlet ödeyecek.

Hazine arazisini kullanan çiftçiler:

Çiftçiler hazine arazisi kullanıyor fakat bazı haklardan yararlanamıyorlardı. Bu düzenleme ile kullanmayı sürdürecekler İsterseler de satın alabilecekler ya da kullanma sözleşmesini 10 sene daha yenileyebilecek.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.