Başkan Gürlesi Kadın Meclis Üyelerini Unutmadı

Başkan Gürlesi Kadın Meclis Üyelerini Unutmadı

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününün 84.yıl dönümünde Pamukkale Belediye Meclisi’ndeki bayan üyelere jest yaptı.

A+A-

Atatürk Devrimlerinin en önemlilerinden bir tanesi olan kadınlara seçme ve seçilme hakkının tanınmasının 84. Yıl dönümünde Başkan Hüseyin Gürlesin, bayan meclis üyelerine jest yaptı. Türkiye, Fransa ve İtalya’dan 11, Romanya’dan 12, Bulgaristan’dan 13, Belçika’dan 14, İsviçre’den ise 36 sene evvel kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıyan bir ülke olduğunu anımsatan Başkan Gürlesin,  Pamukkale Belediyesi Meclisi’nin Aralık ayı ilk toplantısının 5 Aralık tarihine denk gelmesinin anlamlı olduğunu ifade etti. Toplantıda Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, mecliste birlikte görev yaptığı bayan meclis üyelerini de unutmadı.

“DAHA ÇOK KADIN ÜYE OLMALI”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 5 Aralık tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün pek çok ülkeden evvel kadınlara seçme ve seçilme hakkını verdiğini ifade ederek, her sene 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü olarak kutlandığını, Pamukkale Belediye Meclisi olarak ilk göreve başladıklarında 6 bayan üyenin olduğunu, ilk başta oranın yüzde 19 civarında olduğunu ardından milletvekili adaylığı için ayrılan arkadaşların olduğunu, şuan da 1 Ak Partili ve 3’de CHP’li bayan meclis üyesinin olduğunu, bunun da yüzde 11 civarında bir orana tekabül ettiğini belirtti ve sözlerine şöyle devam etti:

 

“ Önümüzdeki seçimlerde belediye meclisinde daha fazla bayan üyenin bulunması gerektiğini düşünüyorum. Bence bu oran yüzde 25-30’dan az olmamalı. Kadın erkek eşitliğinin sosyal ve siyasal hayatta tam ve koşulsuz gerçekleştiği bir toplumun daha hızlı gelişeceğine inanıyorum. 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü kutlu olsun”

 

Başkan Gürlesin, konuşmadan sonra Pamukkale Belediye Meclisi’nin Ak Partili üyesi Sibel Doğruöz ve CHP’li üyeler Azime Bilgiç, Ayşe Niğan Nazlım ve Zeynep Kural’a çiçek vererek 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutladı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.