Başkan Gürlesin:''Karahayıt'ı Dünya Tanıyacak''

Başkan Gürlesin:''Karahayıt'ı Dünya Tanıyacak''

Başkan Gürlesin:''Karahayıt'ı Dünya Tanıyacak''

A+A-

Pamukkale ve Denizli başta olmak üzere ülkemizin tanıtımına büyük katkı sağlayacak olan, 52 ülkeden 256 yabancı ve 100 yerli heyetin katıldığı Termal Sağlık Turizmi Zirvesi, Pamukkale Belediyesi’nin düzenlediği bisiklet turu ile başladı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Termal Sağlık Turizmi Zirvesi’ni düzenlememizdeki amaç bu bölgeye dikkat çekmek. Türkiye’de termalin başkenti, merkezi olan Karahayıt’ımızı bu tür çalışmalarımızla Dünya’nın önde gelen termal merkezlerinden biri haline getireceğiz” dedi.

Pamukkale Belediyesi’nin de ev sahipleri arasında yer aldığı Termal Sağlık Turizmi Zirvesi başladı. 52 ülkeden 256 yabancı ve 100 yerli heyetin katıldığı zirvenin ilk etkinliği Pamukkale Belediyesi organize etti. Karahayıt’tan başlayarak Pamukkale Kuzey Kapı güzergâhına kadar devam eden bisiklet turu renkli görüntülere sahne oldu. Pamukkale Belediyesi’nin organize ettiği bisiklet turu kapsamında, zirve için Denizli’ye gelen 300’e yakın kişi bisikletlerle Karahayıt ve Pamukkale’nin güzelliklerini keşfetti.

“ALTERNATİF SEÇENEK SUNMAK İSTEDİK”

Denizli Vali Yardımcısı Halil Canavar, Ak Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ile birlikte Termal Sağlık Zirvesi’ne destek veren kurumların temsilcilerinin katıldığı bisiklet turu Karahayıt Meydanı’ndan başlayarak,  Antik Roma Hamamı, Doğa Termal, Kırmızı Su Parkı, Kent Ormanı, Nobel Tıp Merkezi, Pam Termal Otel, Polat Termal Otel, Colossae Termal Otel, Kuzey Kapı güzergâhına doğru devam etti.  Bölgeye alternatif turizm alanları da katmaya çalıştıklarını ifade eden Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Pamukkale’miz, termal sağlığın başkenti Karahayıt’ımızın gelişimine katkı sağlayacak olan Termal Sağlık Turizmi Zirvesi kapsamında Pamukkale Belediyesi olarak organize ettiğimiz bisiklet turumuza yoğun bir katılım gerçekleşti. Geçtiğimiz aylardan itibaren Akköy, Pamukkale, Karahayıt güzergâhında yapımını tamamladığımız bisiklet yollarımızı takip ederek, 52 ülkeden gelen ziyaretçilerimizi, bisiklet turuyla bölgemizi tanıtmak istedik. Turizm bölgesi olan alanda bisiklet yollarımızla da, şehrimize gelen ziyaretçilerimize ve tabi ki vatandaşlarımıza tarih ve doğanın bütünleştiği bölgemizde alternatif bir seçenek sunmak istedik” dedi.

“TERMAL SAĞLIĞIN BAŞKENTİ KARAHAYIT”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, termal sağlığın başkentinin Karahayıt olduğunu ifade ederek, “Termal Sağlık açısından çok önemli bir kongreye Denizli olarak, Pamukkale olarak ev sahipliği yapıyor olmaktan dolayı gururluyuz. Karahayıt, 2000 yıl öncesine dayanan tarihi hamamıyla gerçekten tarihten gelen bir sağlık merkezi. Burada Pamukkale ve Karahayıt’ın yan yana olması bizim için önemli. Bu merkezin çok iddialı bir şekilde insanlığın hizmetine sunulması gerekiyor. Biz de bu anlamda turizm şehri olan Denizli’nin sadece turizm anlamında Pamukkale’yi değil bir yandan da termal sağlık turizmiyle birlikte ele alınarak yürütülmesi gerekir. Yaşlanan bir dünya var. Şifa sunması açısından, 30 derece ile 250 derece arasında ki termal suların insanların hizmetine sunulması gerekir. Bu anlamda da başta Ekonomi Bakanımız olmak üzere, Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale  Üniversitesi, Pamukkale Belediyesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı, Denizli Ticaret Odası, DENTUROD, TÜRSAB ve THTC gibi kurumların desteği ile beraber bu organizasyonu yaptık. Amaç bu gölgeye dikkat çekmek istiyoruz. Bana göre termalin başkenti Karahayıt olduğunu iddia ediyoruz. Biraz zaman var ama bunun ilk adımlarını attık. Türkiye’de termalin başkenti, merkezi olan Karahayıt’ımızı bu tür çalışmalarımızla Dünya’nın önde gelen termal merkezlerinden biri haline getireceğiz” dedi.

HAYRAN KALDILAR

Tur boyunca bisiklet Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gülresin ile birlikte pedal çeviren katılımcılar, rehberler eşliğinde, Antik Roma Hamamı, Kırmızı Su Parkı, Hierapolis Antik Kenti, Pamukkale Travertenleri, Antik Kleopatra Havuzu hakkında detaylı bilgiler edindiler. Bisiklet turu güzergâhı boyunca, tarih ve doğanın bütünleştiği her noktada fotoğraf çekmek için mola veren ziyaretçiler, Pamukkale ve Karahayıt’ın güzellikleri karşısında büyülendil

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.