Başkan Güven'in Kadınlar Günü Mesajı

Başkan Güven'in Kadınlar Günü Mesajı

Başkan Güven'in Kadınlar Günü Mesajı

A+A-

 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Belediye Başkanımız Dr.Gürcan GÜVEN ile Belediye Meclis Üyelerimizle beraber hazırlanan basın açıklamasıdır.

                Çivril Belediyesi olarak Meclis Üyelerimiz ile beraber 8 mart kadınlar günü nedeni ile mesaj yayınladıklarını söyledi. Başkan Güven; "Bu yıl 8 mart kadınlar günü nedeni ile Belediye Meclisi Kadın üyelerim ile beraber belediye önünde Suriye-Afrin Zeytin Dalı harekatında şehit ve gazilerimizin anneleri, eşleri ve bütün yakınlarının acılarını paylaşıyoruz. Bu nedenle şehitlerimiz  için Lokma İkramı yapma kararı aldık. Suriye de yaşanan insanlık dramını anlatmak, yapılan kadın istismarı, çocuk istismarı ile kadın-erken, çoluk-çocuk demeden yapılan vahşeti, İnsan haklarının çiğnenmesini kamu oyuna duyurmak öncelikli görevimiz olmalıdır. Bu nedenle bu anlamlı günü fırsat bilip Suriye de ve dünyanın çeşitli yerlerinde yaşanan insan hakları ihlallerini ön plana çıkarmamız gerektiği ve bu konuda Türk Milleti olarak Suriye de vermiş olduğumuz Zeytin Dalı Harekatının ne kadar önemli olduğunun bilinci içerisinde daha çok çalışmalıyız." dedi.

                Tüm dünyadaki kadınların, haklı çabalarının karşılık bulmasını temenni ettiğini, öncelikle tüm dünyada kadınlarımızın yüzyıllardır yürüttüğü, haksızlığa, eşitsizliğe, şiddete ve ayrımcı uygulamalara karşı özgürleşme ve eşit haklara sahip olma mücadelesinin kutlandığı 8 Mart Kadınlar Gününü Çivril Belediyesi olarak en içten dileklerimiz ile kutluyoruz. Bu uğurda verilen mücadele ve çalışma yaşamındaki iş cinayetlerinde yaşamlarını yitiren kadınlarımızı saygı ile anıyoruz. Bilindiği üzere, kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olma yolundaki mücadelelerinin temeli 1857 yılında New York kentinde tekstil sektöründe çalışan yüzlerce kadının düşük ücretle uzun çalışma saatleri ve insanlık dışı çalışma koşullarını protesto etmek amacıyla yaptıkları greve dayanmaktadır. Bu olaydan yıllar sonra 1975 tarihinde kadınların sosyal hayatın içerisinde seslerini duyurmaları için Birleşmiş Milletler tarafından 8 Mart tarihi, “Dünya Kadınlar Günü” olarak ilan edilmiştir.

                Unutulmamalıdır ki, kadınlara eşit hakların verilmesi, dünya barışını da güçlendirecektir. Ulu Önderimiz Atatürk sayesinde 1935 yılında pek çok devletin kadınından daha önce seçme ve seçilme hakkına sahip olan Türk kadını, haklarını elde etmek için daha fazla beklememeli ve ülke yönetiminde de daha fazla söz sahibi olmalıdır.

                Günümüzde ülkelerin gelişmişlik düzeyi, yalnızca ekonomik göstergelerle değil, insan haklarına ve özellikle de kadın haklarına verilen değerle ölçülmektedir. Kadınların toplumdaki yeri, erkeklerle eşit şartlara sahip olup olmadıkları, bu değerlendirmede çok önemli yer tutmaktadır. Ne yazık ki, kadınların büyük bir çoğunluğu, sahip oldukları hakların birçoğunu bilmedikleri, farkına varmadıkları için haklarını arayamamaktadırlar. En dikkat çekici nokta ise, eğitim seviyesi yüksek kadınların bazılarının da bu gruba dahil olmasıdır.

                Kadınlarımızın en önemli sorunlarından bir tanesi de, işgücü içerisinde yeterince yer alamamalarıdır. Sosyal yaşamdan, hukuksal alandan ve iş yaşamından mahrum bırakılan kadın bir de şiddete ve işkenceye maruz bırakılmaktadır.

                Kadınlarımızın sorunları  ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel yönden bakmamız gerekmekte olup, Ülkemizde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kadına yönelik ayrımcılığın ortadan kalkması ve kadına yönelik şiddetin son bulması için memleketimizi yönetenlere sivil toplum örgütleri ile meslek örgütlerine çok büyük sorumluluklar düşmektedir. Aile içi şiddete maruz kalan, eğitimine izin verilmeyen, yasal haklarını bilmeyen ve ezilen kadınların bu sorunlarının çözümü için el ele vermek zorundayız. Toplumsal iyileşmenin sağlanması, şüphesiz öncelikle kadınların eğitilmesi ve gündelik sosyal yaşama katılmalarıyla mümkün olacaktır.

                Bu amaçla, kadınlara hak ettikleri değerin yalnızca bugün değil, her zaman verilmesi ve kadınlara yönelik projelerin devlet tarafından bizzat yürütülmesi gerektiğini düşünüyoruz.

                Yönetimlerin kadınlarla, sadece böyle günlerde büyük salonlarda toplanıp sorunları konuşması ile asıl istediğimiz, hayal ettiğimiz ortama kavuşabileceğimizi düşünmüyoruz. Çünkü ertesi gün ne verilen sözler tutuluyor, ne de bir gün öncesinde yapılan hararetli konuşmalardan bir cümle hatırlanıyor.

                Çivril Belediyesi olarak, kadınlarımız için daha iyi koşulların yaratılması gerektiği, bu konuda daha somut adımların atılmasında bizler de ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğumuzu belirtiyor, tüm dünyadaki kadınların, haklı çabalarının karşılık bulmasını temenni ediyoruz.

               

                Tüm kadınlarımızın 8 mart kadınlar gününü en içten dileklerimizle kutlar, tüm halkımıza sevgi ve saygılarımızı sunarız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.