Başkan Hulusi Şevkan'dan Polis Günü mesajı

Başkan Hulusi Şevkan'dan Polis Günü mesajı

Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, 10 Nisan Salı Polis Günü dolayısı ile bir mesaj yayımlayarak Polis Haftası'nı kutladı.

A+A-

10 Nisan Salı Polis Günü dolayısı ile Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan bir mesaj yayımladı.

Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan yayımladığı mesajında, "10 Nisan Polis Haftası nedeni ile yurdumuzda görev yapmakta olan tüm polislerimizin polis gününü kutlarım. Bu uğurda hayatını canı pahasına feda eden ve vatanı için şehitlik mertebesine ulaşan emniyet görevlilerimize Allah'tan rahmet diler ve hayatta kalan polislerimize saadet ve mutluluklar temenni ederim." ifadelerine yer verdi.

Polis Haftası Nedir?

Polis Haftası her sene ülkemiz genelinde coşku içerisinde kutlanmaktadır. Türk Polis Teşkilatı'nın 173. kuruluş yıldönümünde Polis Haftası yine ülke genelinde çeşitli etkinliklere sahne olacaktır.

Ülkemizin güvenliği ve huzuru açısından önemli bir yere sahip olan Türk Polis Teşkilatı'nın 173. kuruluş yıldönümü her yıl 10 Nisan gününde kutlanır. Bu yıl da Polis Günü 10 Nisan Salı gününe denk gelmektedir. Ülkemizde çeşitli etkinlikler ve organizasyonlar kapsamında bu önemli gün unutulmayacaktır.

Türk Polis Teşkilatı modern anlamda İstanbul'da 10 Nisan 1845 tarihinde kurulmuştur. Halen 1937 tarihli ve 3201 sayılı Emniyet Teşkilat Kanunu'na dayanarak örgütlenmiş ve 1934 tarihli 2559 sayılı Polis Vazife ve Sâlahiyet Kanunu ile yetkilendirilmiş bir teşkilattır. İçişleri Bakanlığı'na bağlı olan Türk Polis Teşkilatı, merkezde daire başkanlıkları, taşrada ise il ve ilçe emniyet müdürlükleri ile örgütlenmiştir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.