Başkan Hüseyin Gürlesin’den Kandil Mesajı

Başkan Hüseyin Gürlesin’den Kandil Mesajı

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in doğumunun yıl dönümünde idrak edilen Mevlit Kandili hakkında bir mesaj paylaştı.

A+A-

İslam âleminin en önemli gecelerinden biri olan Mevlit Kandili münasebeti ile yayımladığı mesajda tüm vatandaşların Mevlit Kandili’ni kutlayan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, güzel ahlakıyla ve fazilet dolu hayatı ile İnsanlığa her daim örnek olan Sevgili Peygamberimizin bizlere göstermiş olduğu doğru yolu anlayabilmek için Mevlid Kandili’nin bir fırsat olduğunu ifade etti.

Önemli Bir Fırsat

Kandillerin, bayramların, birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi, İslam dinini daha iyi anlayabilmek için güzel birer fırsat olduğunu ifade eden Başkan Gürlesin, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in dünyaya teşriflerinin yıl dönümünde idrak edilen Mevlit Kandili’ne erişmenin mutluluğunu ve huzurunu yaşadıklarını, Peygamberlerin sonuncusu olan, İslam dininin müjdeleyicisi, herkesin güvendiği Muhammed-ül Emin olan, Allah'ın insanlar arasından seçmiş olduğu doğruluk timsali; güzel ahlakı ile engin hoşgörüsü, adaleti, merhameti, mütevazılığı ile tüm insanlığa kucak açan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in doğumu olduğunu, asırlardır da, Peygamber Efendimizi daha iyi anlayabilmenin, O’nun güzel yaşantısını örnek alabilmenin, eşsiz güzellikteki güzel ahlakını gençlere, çocuklara öğretebilmek adına Mevlit Kandili’nin önemli olduğunu, bu bilinç ile de Mevlit Kandili’nin, Peygamberimizin öğütlerini anlayıp, yaşantımızda uygulayıp kendimizi yenilemek adına güzel bir gün olduğunu, bu duygu ve düşünceler ile  tüm İslam âleminin ve vatandaşların Mevlit Kandil’ini tebrik ettiğini bu anlamlı gecenin birliğe, beraberliğe ve hayırlara vesile olmasını temenni ettiğini ifade etti.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.