Başkan Sarı O Sorunu Dile Getirdi

Başkan Sarı O Sorunu Dile Getirdi

MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı Çardak Havalimanı ulaşımıyla ilgili yaşanan sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini belirtti.

A+A-

Çardak Havalimanı ulaşımıyla ilgili, taksi kooperatifi ile havalimanı toplu taşıma firması arasındaki anlaşmazlık sonucu bir süredir yaşanan sorunun, ihracat kenti Denizli’ye yakışmadığını vurgulayan Makine Sanayici İşadamları Derneği (MAKSİAD) Başkanı Mehmet Sarı “Havalimanına gelen yolcular, ellerinde bavullarla çile çekmektedirler. Bu sorunun bir an önce çözülmesi gerekmektedir” dedi.

İhracat ve turizm kenti Denizli’mize yakışmıyor…

Eylül ayından bu yana yaşanan sorun yüzünden, hem yurtiçi hem de yurtdışından gelen müşterilerin mağduriyeti nedeniyle, derneklerine üye makine firması yetkililerinden yoğun şikayet aldıklarını belirten MAKSİAD Başkanı Sarı “ Bu sorun 5 aya yakın bir zamandır çözülmüyor. Konunun yargıya intikal ettiğini öğrendik. Elbette ki kararı yargı verecek; ama ne zaman sonuca ulaşacağını bilmiyoruz. Bir ihracat ve turizm kenti olan Denizli’mize bu manzara yakışmıyor. Milyon dolarlık satışlar yaptığımız ve dünya piyasasında büyük rekabetler sonucu ulaştığımız müşterilerimizin, Denizli’ye iner inmez böyle bir manzara ile karşılaşması bizleri çok üzüyor” dedi.

Sağduyuya davet ediyorum…

Sorun yaşayan taksi kooperatifi, ulaşım firması ve DHMİ yetkililerini, yargı kararı netleşene kadar bir araya gelerek geçici de olsa acil bir çözüm üretmeleri gerektiğini de önemle vurgulayan MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı “Sorunun muhataplarını sağduyuya davet ediyorum. Denizli’nin, bu anlaşmazlık yüzünden tüm dünyaya ve Türkiye’ye böyle bir olumsuz imajla yansımasından onların da rahatsız olduğuna inanıyorum.  İnşallah en kısa zaman da, Çardak Havalimanı’ndaki bu sıkıntıya pratik bir çözüm üretebilirler” şeklinde konuştu.

Neler yaşanmıştı?

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Denizli kent merkezine 65 kilometre mesafedeki Çardak Havalimanı’ndaki yolculara hizmet veren Pamukkale Taksiciler Kooperatifi ile olan sözleşmesini, ‘dolmuş taksi’ gibi yolcu taşıdıkları gerekçesiyle geçen eylül ayında tek taraflı feshetmiş, buradaki durağa bağlı taksicilerin havalimanının içinden yolcu almaları ise yasaklanmıştı. Havaalanına yurtiçi ve yurt dışından gelen ve taksi kullanmak isteyen yolcular ise, yaklaşık 500 metre yürüyerek, içeri giremedikleri için havaalanı girişinde bekleyen taksiye binmek durumunda kalmışlar, bu durum ise vatandaşların yanı sıra sanayici ve iş adamlarının da tepkisini çekmiş, çekmeye de devam ediyor.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.