Başkan Şen'den Cevap Bekleyen Sorular

Başkan Şen'den Cevap Bekleyen Sorular

Denturod başkanı Gazi Murat ŞEN, Denturod olarak olarak Denizli’nin inanç turizmi alanında da tanıtılması, pazarlanması ve farkındalığının sağlanması için hazır oldukları ifade etti.

A+A-

Yaptığı açıklamasında Denizli tarihinin, Anadolu tarihi kadar derin olduğunu ve pek çok kültüre, dine, yaşam biçimine ev sahipliği yaptığını, tarih boyunca hem bir ticaret merkezi, hem bir hac merkezi hem de bir şifa merkezi özelliğini korumuş olan Denizli’nin, bugün de aynı misyonu devam ettirebilmesini istediklerini belirten Başkan Şen, ülkenin önemli bir ticaret merkezi olan Denizli’nin, son senelerde yapmış olduğu kollektif çalışma ve termal iyi gelir tanıtım kampanyasıyla sağlık şehri olma yolunda ilerlediğini, Hierapolis ve Laodikya'da yapılmış olan kazılar ile ortaya çıkan eserlerin şehrin inanç turizmi alanında da tanıtılması ve potansiyelinin ortaya çıkarılmasını gerektirdiğini ifade etti.

3 Önemli Şehir

Laodikeia, Hierapolis ve Kolossai’nin Hıristiyanlık için önemli şehirler olduğunu belirten Şen, her 3 şehrinde kutsal kitapta geçtiğini, Hz. İsa'nın 12 havarisinden bir tanesi olan Aziz Philippus'un mezarının Hiearapoliste gün ışığına çıkarılmasının, B.Constantinus zamanına tarihlenen Laodikya Kilisesinin restore edilerek ayağa kaldırılmasının, Anadolu tarihi, sanat tarihi, mimari önemi kadar, Hıristiyanlık için de önemli olduğunu, Çünkü günümüzde de pek çok kilisenin Aziz Philippus bayramını kutlayarak ayin düzenlediğini, her sene 3 Mayıs tarihi Aziz Philippus Bayram günü olarak kutlandığını dile getirdi. (https://www.catholic.org/saints/saint.php?saint_id=312)

Denturod başkanı Gazi Murat ŞEN, sözlerine şöyle devam etti:



 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.