Başkan Söz Verdi

Başkan Söz Verdi

24 Mayıs İlkokul öğrencilerinden 9 yaşındaki Nergis Odunkıran, sınıfta yapmış oldukları etkinlikleri hikayeleştirerek "Hikayeler" isimli kitapta topladı.

A+A-

Geçen senelerde gerçekleştirilen tetkikler neticesinde temelinin ve binasının çürük olduğu belirlenen 24 Mayıs İlkokulu'nun yıkılıp yerine yenisinin yapılması kararı alınmıştı. Bir süre sonra 4 katlı, 28 derslikli öğrencilerin gereksinimlerini karşılayabilecek kantini olan, üst katında geniş konferans ve tiyatro salonu, geniş bahçesinin olduğu 24 Mayıs İlkokul yeni eğitim-öğretim yılına hazır hale geldi.


Okulun yenilenme çalışmalarında desteklerini esirgemeyen Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’a 24 Mayıs İlkokulu Müdürü Osman Alacan, sınıf öğretmenleri Fatma Öztürk, Sultan Gültekin ve öğrenciler Ayşe Yalçın, İhsan Salih Karakaya ve Nergis Odunkıran teşekkür için ziyarette bulundular.

Ziyaret sırasından 24 Mayıs İlkokulu Müdürü Osman Alacan Başkan Özbaş’a,  eğitim camiasına desteklerinin çok büyük olduğunu ve öğretmenler ve öğrenciler adına teşekkür ettiğini dile getirdi.

Ziyarette ayrıca bir de sürpriz yaşandı… 24 Mayıs İlkokulu 3. Sınıf öğrencilerinden 9 yaşındaki Nergis Odunkıran, sınıf içinde yapmış oldukları etkinlikleri hayal dünyası ile birleştirip hikâyeler yazdı. Bunu sınıf öğretmeni Fatma Öztürk’le paylaştı. Ardından okulun katkıları ile kitap şekline getirildi.

İLK PAYLAŞIM BAŞKANLA

Minik yazar Odunkıran, sınıf arkadaşlarına vereceği kitabını ilk olarak ziyaret sırasında Başkan Özbaş’a armağan etti.

Başkan Özbaş ziyaretle genç yazarın hediye ettiği kitaptan duymuş olduğu gurur ve memnuniyeti belirterek, 24 Mayıs İlkokulunun kendi okulu olduğunu, orada okuyup mezun olduğunu, çok anılarının olduğunu, okulun yenilenip çocukların günümüz koşullarına uygun, modern bir binada eğitim görmelerinin kendilerini de çok mutlu edeceğini ve yeni okulun, öğretmen ve öğrencilere hayırlı olması dileklerini iletti.

Genç yazarın armağan ettiği kitap ile alakalı duygularından bahseden Başkan Özbaş, Minik Nergi’i kutladığını, Nergis’in ilerde büyük bir yazar belki büyük bir şair olacağını, öğretmenlerinin göstermiş olduğu bir ışık ile belki de ileride bir edebiyatçı olacağını, yazar, edebiyatçı, sanatçı olmanın ayrı bir meziyet olduğunu bundan dolayı bunda eğitimcilerin de büyük bir rolü olduğunu ve herpsini tebrik etiğini belirtti ve Nergis’e yazmış olduğu kitabı çoğaltma sözü verdiğini dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.