Başkan Subaşıoğlu'ndan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Başkan Subaşıoğlu'ndan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

A+A-

Başkan Subaşıoğlu, mesajında şunları söyledi: “1. Dünya Savaşı’ndan sonra ülkemizi işgal etmek isteyen emperyalist güçlere karşı verilen mücadelenin son noktasıdır Cumhuriyetin ilanı. Mustafa Kemal işgaller üzerine Samsun’a çıkmış, Anadolu’da kongreler düzenlemiş ve direniş ateşini yakmıştır. Tüm yurt tek vücut olmuş ve nice yokluk içinde savaşlar kazanarak, bu vatan topraklarından işgal güçlerini atmıştır. 

Bağımsızlık ve özgürlük adına verilen mücadelenin ardından, Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük siyasi devrimidir Cumhuriyetin ilanı. Nice şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu vatan topraklarında kurulan Cumhuriyet'imizin, tüm değerleriyle sonsuza dek yaşatılması hepimizin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur. Bizler bu sorumluluğun bilinciyle güzel yarınlar için hak ve adalet ışığı altında her alanda saygıyı, sevgiyi ve aydınlığı seçmek için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.

Laik, demokratik, çağdaş Türkiye’nin güvencesi olan Cumhuriyet’in oluşturduğu özgürlük ortamını her geçen gün daha fazla koruma ve onun evrensel değerlerine daha sıkı sarılma gerekliliğinin bilinciyle, tarihimizin dönüm noktası Cumhuriyetimizin 93. yaşına ulaşmasının gururunu, kıvancını tüm Türkiye ve hemşerilerim ile paylaşıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.