Başkan Utangaç'tan Ek Gösterge Açıklaması

Başkan Utangaç'tan Ek Gösterge Açıklaması

Türk Büro Sen Denizli Şube Başkanı Hüseyin Utangaç, uzunca bir zamandır kamuoyunun gündeminde olan 3600 ek gösterge konusu ile alakalı açıklamalar yaptı.

A+A-

Konu hakkında görüşlerini dile getiren Başkan Utangaç, bütün kamu görevlilerinin ek gösterge sorununu çözmeyen bir düzenlemenin var olan sorunları derinleştirmekten öteye gitmeyeceğine dikkat çekerek şunları söyledi:

 

“Hatırlanacağı üzere 24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilen seçimler öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öğretmen, polis, hemşire ve imamların ek gösterge rakamlarının 3600’e yükseltileceğini ifade etmişti. Türkiye Kamu-Sen olarak bizler de ek gösterge konusunun bütün memurların uzun yıllardan gelen beklentisi olduğunu ve yalnızca belli meslek grupları için değil bütüncül bir yaklaşımla ele alınarak kapsamlı bir çalışma yapılması gerektiğini ifade etmiştik.  

 

Seçimlerin üzerinden 7 ay geçmiş olmasına rağmen verilen bu söze yönelik hiçbir adım atılmadığı gibi önümüzdeki 100’er günlük dönemler için hazırlanan eylem planlarında da öğretmenler haricinde bu konu gündeme gelmedi. Şimdi ise kamuoyunda Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yalnızca öğretmenlerin ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesinin uygun olduğu yönünde görüş bildiği yönünde haberler dolaşmaktadır. 

 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise seçim öncesindeki vaatlere uygun olarak 4 meslek grubuna yönelik bir çalışma yapıldığını belirtmiştir. Kamuoyunda dolaşan bu tür haberler ve açıklamalar, uzunca bir zamandır gündemi meşgul eden ve memurların bütününün beklenti içine girdiği ek gösterge düzenlemeleri konusunda hayal kırıklığı yaşanmasına neden olmaktadır.     

 Tutarsız ve Adaletsiz

Mevcut ek gösterge düzenlemesi, kendi içinde tutarsızlıklar ve adaletsizlikler içermektedir. Bu nedenle zaten revizyona muhtaç bir durumdadır. Bu bakımdan ek gösterge sorunu yalnızca belli unvanlardaki kamu görevlilerinin değil bütün memurlarımızın kanayan yarasıdır. Bilhassa ek gösterge uygulamasından hiç faydalandırılmayan yardımcı hizmetler sınıfı çalışanları başta olmak üzere emekli maaşları son derece düşük olan tüm kamu görevlilerinin ve haksızlığa uğrayan idarecilerin, araştırmacıların ek göstergelerle ilgili beklentisi vardır.

 

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Büro Sen olarak olarak yıllardır, kamu görevlilerinin emeklilik sorunlarının başında ek gösterge uygulamasının eksikliğinden kaynaklı sorunların geldiğini ifade etmekteyiz. Dolayısıyla ek gösterge rakamlarının bir an önce detaylı bir çalışma yapılarak hiyerarşik düzene göre yeniden belirlenmesi, ek gösterge alamayan personelin de bu uygulamadan faydalanmasının sağlanması, bütün memurların emekli maaşları için son derece önemli bir maaş unsuru olan ek gösterge rakamlarının bütün memurlar için 800 puan artırılması ve Ak Parti’nin seçim beyannamesinde yalnızca belli unvanlar için öngörülen ek gösterge artışının genele yayılması gerekmektedir. 

Farklı Arayışa Gerek Yok

Bu konuda hazırlanmasına katkıda bulunduğumuz kanun teklifi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda beklemektedir. Sorunun çözümü noktasında farklı arayışlara girmeye gerek de yoktur. Ek gösterge konusu taleplerimiz çerçevesinde değerlendirmeye alınmalıdır. Konfederasyonumuz, ek gösterge sorununun ifade ettiğimiz biçimde ele alınarak bir an önce çözüme kavuşturulmasını istemekte ve beklemektedir. Bunun dışındaki her uygulama var olan sorunların derinleşmesine ve memnuniyetsizliğin artmasına neden olmaktan öteye gitmeyecektir. Türkiye Kamu-Sen olarak kamu görevlileri ve emeklilerin sorunlarının çözümü noktasında her platformda bundan önce olduğu gibi bundan sonra da gayret göstereceğimizin bilinmesini istiyorum.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.