Başkan Zolan Kadınlarla Birlikte Yürüdü

Başkan Zolan Kadınlarla Birlikte Yürüdü

Başkan Zolan Kadınlarla Birlikte Yürüdü

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında bir program düzenledi. Kadına şiddete karşı Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile birlikte yürüyen kadınlar düzenledikleri tiyatro gösterileriyle kadına yönelik şiddet olaylarını sahneledi.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında bir program düzenledi. 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programa, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, Kadın Meclisi üyeleri ve çok sayıda kadın katıldı. Kadın Meclisi Başkanı Özen, burada yaptığı konuşmada, kadına karşı şiddet için bugüne  kadar mor rengi kullandıklarını belirterek, "Bundan sonra rengimiz turuncu olacak. Turuncu parlaklık, güzellik, şiddete son… Biz artık kadınlarımız ağlamasın, çocuklarımız üzülmesin ve şiddet bitsin istiyoruz. Bu nedenle bir program hazırladık. Katılımlarınız için Kadın Meclisi adına hepinize teşekkür ediyorum" dedi.  

 

Duygulandıran gösteri

 

Konuşmanın ardından kadınlar Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile birlikte Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'na kadar ellerinde dövizler eşliğinde yürüdü. Başkan Zolan burada kadınlara turuncu fular dağıttı. Programda Türkiye'de kadına karşı işlenen şiddet olayları Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuar Sanatçılarının söylediği türküler eşliğinde Kadın Meclisi üyeleri tarafından tiyatro gösterisi ile anlatıldı. Duygusal anların yaşandığı gösterinin sonunda sahneye davet edilen Başkan Osman Zolan, Kadın Meclisi'ni tebrik ederek gösterinin profesyonelce yapıldığını söyledi. Kadının isterse her şeyi başarabileceğini ifade eden Başkan Zolan, "Kadın bizim annemiz, kadın bizim eşimiz, kadın bizim kızımız, kardeşimiz... Kadın bizim yarınımız, hayata anlam katan tarafımızdır kadınlar. Sebep ne olursa olsun hiçbir gerekçe, hiçbir sebep kadına, çocuğa şiddeti maruz göremez, izahat edemez" dedi.

 

Şiddete karşı el ele

 

Tüm canlılara karşı şiddetin son bulmasını dileyen Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Hep beraber  el ele mutlu bir şehir, mutlu bir ülke, mutlu bir dünya yaratmak adına herkesin yapacağı bir şey var. İnşallah biz de bunları yaparak yolumuza devam etmek istiyoruz. Sizleri gördüm çok mutlu oldum. İnancım bir kart daha arttı. İyi ki varsınız." Başkan Zolan ve Kadın Meclisi üyeleri daha sonra sahnede şiddete karşı el ele pozu verdi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.