Başkan Zolan Müjdeyi Verdi

Başkan Zolan Müjdeyi Verdi

Başkan Zolan Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı’nın açılış tarihini açıkladı.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, sokak hayvanlarının daha modern ve konforlu bir tesise kavuşması amacı ile hayata geçirilen Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı’nın, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde açılacağını müjdeledi.

 

Türkiye'nin en büyük barınaklarından bir tanesi olacak 5 yıldızlı modern tesis, sokak hayvanlarının barınma, rehabilitasyon ve tedavi merkezi şeklinde hizmet edecek. Başkan Osman Zolan bir süre evvel yapımı biten Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı'nda incelemeler yaptı. Tesisteki ilk kabul, kedi ve köpek pansiyonları, serbest gezi alanları, köpek havuzu, köpek padokları, eğitim salonu, karantina binası, kedi evleri, ameliyathaneler ve poliklinik servislerine incelemeler yapan Başkan Osman Zolan, buradaki kedi ve köpekler ile de yakından ilgilendi. Trafik kazasının sonucunda yaralanmış olan ve yaşaması için ayağı alınmak zorunda kalan, tesisin daimi misafiri engelli köpek ile de özel olarak ilgilenmiş olan Başkan Osman Zolan, tedavi altında bulunan pelikan ile alakalı da bilgi aldı.

 

Türkiye’nin parmakla göstereceği bir tesis

 

Başkan Osman Zolan,  şehirde yaşayan sokak hayvanlarının tedavisiyle hasta, sakatlanmış ya da bakıma muhtaç olanlarının rehabilitasyonunun yapılacağı tesiste tüm ekip ve ekipmanların hazır olduğunu, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde de açılışının yapılacağını, tesisin 135 bin metrekarelik alana kurulduğuna dikkatleri çeken Başkan Osman Zolan, ameliyathanelerden laboratuara, kedi evlerinden ilk kabul noktasına dek merkezin en ince detayına dek düşünüldüğünü belirterek, tesisin, sokak hayvanlarının bakımı, tedavisi ve beslenmesinin doğal ortamda yapılacağı ve onların da mutlu olacağı bir alana inşa edildiğini dile getirdi.

 

Daha üst seviyede hizmet edeceğiz

 

Başkan Osman Zolan, bu dünyada bizler ile yaşamakta olan ve Allah'ın bizlere emaneti olan canlılara bakmak ve ihtiyaçlarını karşılamak gerektiğini, şimdiden Denizl’ye hayırlı uğurlu olmasını, bugüne dek sokak hayvanlarına hizmet ettiklerini ama şimdi daha üst seviyede hizmet edeceklerini, burada her yerin yemyeşil, sokak hayvanlarının her türlü bakım ve tedavilerinin karşılandığını, çocukların hayvanlar ile buluşması anlamında, onlara hayvan sevgisi aşılaması bakımından güzel bir tesis olduğunu, hayvan severleri de buraya davet ettiklerini belirtti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.