Başsavcı Alper’in Hayali Gerçekleşiyor

Başsavcı Alper’in Hayali Gerçekleşiyor

Zolan, "Başsavcımızın hayalini bu kararla bir adım da ileriye taşımış olacağız" dedi.

A+A-

Geçtiğimiz günlerde geçirdiği trafik kazası sonucu şehit olan Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in en büyük hayali olan Bozkurt Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu Atölyeleri büyütme projesinin ilk adımı atıldı. Proje için gerekli olan imar planı değişikliği kabul edilirken, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Başsavcımızın hayalini bu kararla bir adım da ileriye taşımış olacağız" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısının 2. birleşimi yapıldı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, başkanlığında toplanan Meclis, geçtiğimiz günlerde geçirdiği trafik kazası sonucu şehit olan Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in en büyük hayali olan Bozkurt Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu Atölyelerinin büyütülmesi için gerekli olan imar planı değişikliğini görüştü. Gündemin 27. maddesinde yer alan Bozkurt Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Çocuk Eğitim Evi’ne devredilen Milli Emlak’a ait arsada imar planı değişikliği ile kadın mahkumların, üretim atölyelerinin genişlemesi ve daha çok kadın mahkumun iş öğrenebilmesinin hedeflendiği ifade edildi.

 

"Bana bu hayalinden bahsetti"

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan burada yaptığı konuşmada, “Bunun bizim için ayrı bir önemi var. Rahmetli Başsavcımız Mustafa Alper bunu çok istiyordu. 'Bozkurt’ta kadın cezaevi var, orada atölyelerimiz var' Başsavcımız, 'orada meslek öğrensinler ve daha çok kadınımız meslek sahibi olsun ve ürettiğimizi pazarlama anlamında daha hızlı satışa sunalım ve bir marka oluşturalım' düşüncesindeydi. Bir gün bana bu hayalinden bahsetti. Başsavcımız, ‘Başkanım yerimiz yetmiyor, bu hayaller bu yere sığmıyor, bu yerin genişlemesi ve bu atölyenin büyümesi gerekiyor’ dedi. Ne yapılması gerektiği ile ilgili aramızda bir değerlendirmede bulunduk. Arkadaşlarımızla birlikte bir çalışma başlattık ve bir çözüm bulduk” dedi.

 

“Hayallerini hedefine biz taşıyacağız”

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bundan birkaç ay önce burada 1/5.000'lik planını Büyükşehir Belediye Meclisinden geçirmiştik. Şimdi de 1/5.000'lik plana uygun olarak da 1/1000'lik planını onaylıyoruz. Başsavcımızın hayalini bu kararla bir adım da ileriye taşımış olacağız. Bizimle en üst seviyeden kaygılarını paylaşınca bizde çözüm noktasında destek olduk.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.