Baştacı Öğretmenlerimizin Gününü Kutlarım

Baştacı Öğretmenlerimizin Gününü Kutlarım

AK Parti Denizli il başkanı Necip Filiz, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle; Gelecek nesillerin yetişmesinde, olgunlaşmasında, fikir ve kanaat sahibi olmalarında hayati bir rolü olan öğretmenlerimizin, öğretmenler gününü kutlayan bir mesaj yayımladı.

A+A-

Ülkemizin bugün ve gelecekte bağımsız ve onurlu yaşayabilmesinin yegâne yolunun; eğitim ve öğretim vasıtasıyla nesillere öğretilecek olan milli değerler sisteminden geçtiğine dikkat çeken Necip Filiz mesajında şu ifadelere yer verdi:

" En zor şartlarda bile, ülkenin her köşesine ulaşarak ışık olan, fedakarlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyen başımızın tacı olan öğretmenlerimiz, milli birlik ve beraberliğimizin de teminatıdır. Aynı zamanda iyi yetişmiş bir öğretmen, tüm imkansızlıklara rağmen sınıfı, okulu ve hatta bölgesini değiştirebilecek bilim ve irfan ordusunun kahraman bir kumandanıdır.

Geleneksel kültürümüzün zenginliği ve değerinin bilincinde, evrensel bilgilerle beslenen, özgüveni gelişmiş bireylerden oluşan toplumlar geleceğe yön verebilir. Çağın gereklerini iyi ve doğru okuyan; bilgi ve donanımla yetişmiş nesiller ülkemizi yarınlara taşıyacaktır.

Millet olarak belirlediğimiz amaçlara gidebilmemizin yolu, hızı ve kalitesi; doğal olarak öğretim kadrosunun niteliği ile yakından alakalıdır. Öğretmenlerimiz, sadece öğrencilerimize değil, tüm insanlara, tüm insanlığa sevgi dağıtan, doğruya yönelten, toplumun bilgili kişiler olması için çaba gösteren, insan haklarına saygılı, insanları ve doğayı seven bir toplum meydana getirmeyi hedefleyen ulvi bir mesleğin mensuplarıdırlar.

Adına bilgi çağı dediğimiz günümüzde eğitim, bir gelecek, bir vizyon ve bir beka meselesidir. Modern, demokratik, güçlü ve müreffeh bir ülke olabilmek için eğitim alanındaki ilerlemeyi sürekli kılmalıyız. Toplumun her alanında köklü değişiklikler gerçekleştirmenin ve verimliliği artırmanın ön şartı, eğitime gereken önemin verilmesidir.

İnanıyorum ki, Türkiye, gelecek hedeflerine, 2023 ideallerine, öğretmenlerimizin yüksek katkıları sayesinde, öğretmenlerimizin yetiştirdikleri özgür düşünceli, sorgulayan, nitelikli nesiller sayesinde çok daha kolay ulaşacaktır. Daha iyi insan, daha mükemmel vatandaş, daha saygın millet ve daha büyük devlet olabilmek için onlara her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır. Girişimci, demokrat, kültürlü, inançlı, ahlaklı nesiller olarak yetişmesini eğitim politikamızın temel amacı olarak kabul ediyoruz. Daha önemlisi, bu nitelikleri öğrencilerine aktaracak yetişmiş öğretmenlerimizin mevcudiyeti de gereklidir.

Bu duygu ve düşüncelerle ; Zor şartlar altında öğrencilerine bir kelime öğretebilmek için çırpınırken PKK vb terör saldırılarında hayatını kaybeden yüzlerce öğretmenimiz hala kalbimizde, hala aklımızdadır. Başta görev sırasında şehitlik mertebesine yükselmiş öğretmenlerimize, Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Bugün hayatta olan emekli öğretmenlerimize Allah’tan uzun ömürler diler, ülkemizin sevgi çiçekleri olan çocuklarımızı yine eşsiz sevgisiyle yetiştiren, bu kutsal mesleğin ölümsüz kahramanları tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü en samimi duygularla kutlar, saygılar sunarım.”

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.