Bayram İçinde Bayram Yaşandı

Bayram İçinde Bayram Yaşandı

Denizli ilinin Baklan ilçesinde 4. Hüsamettin Gazi’yi Anma ve Bahar Şenlikleri Festivali organize edildi.

A+A-

Baklan Belediyesi tarafından gelenekselleştirilen Hüsamettin Gazi’yi Anma ve Bahar Şenlikleri’nin 4. yapıldı. Ramazan Bayramı içerisinde 16-17 Haziran’da yapılan festival konserler, yarışmalar, çocuklar için eğlence ve animasyonlar ile geçti.


4. Hüsamettin Gazi’yi Anma ve Bahar Şenlikleri’ne belediyenin önünde Atatürk büstüne çelenk sunulması ile başlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra mehteran ekibi ve Baklanlılar Hüsamettin Gazi Türbesi’ne kortej yürüyüşü yaptılar. Türbe önünde dualar okuyup, kurbanlar kesildi.

Hüsamettin Gazi ve himayesindeki askerlerin anılmasından sonra festival Gökpınar Parkı’nda ikramlar sunulması ile sürdü. Coşku ile geçen festivalde ses sanatçıları Tuğba Karakuş ve Serdar Şimşek Baklanlılara ve misafirlere unutulmaz bir gece yaşattılar.

 “Baklan bayram ediyor, festivalini kutluyor”

Hüsamettin Gaziyi Anma ve Bahar Şenlikleri’nin 4.sünü yapmanın mutluluğunu dile getiren Baklan Belediye Başkan Yusuf Gülsever, evvela  herkesin Ramazan Bayramı’nı kutladı ve tüm günlerin bayram havası içinde geçmesi dileklerini iletti. Baklan bayram ettiğini ve festivalini kutladığını belirten Başkan,  4 sene evvel tarihe iz düşecek bir imza attıklarını. Hüsamettin Gazi’yi Anma ve Bahar Şenlikleri’ni geleneksel olarak ileriye taşımak istediklerini, bugün de bu yüce insanın adı altında 4.sünü yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

 “Festival trap atışlarıyla son buldu”

4. Hüsamettin Gazi’yi Anma ve Bahar Şenlikleri’nin 2. günü yurdun 4 dört bir tarafından gelen 143 profesyonel atıcının kıyasıya mücadelesi ile devam etti. Baklan Belediyesi Trap Poligonunda amatör ve profesyonel klasmanda yarışmalar yapıldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.