Bedelli askerlik için Fikri Işık'dan flaş açıklama!

Bedelli askerlik için Fikri Işık'dan flaş açıklama!

Başbakan Binali Yıldırım'ın bedelli askerlik açıklamasından sonra Ardahan'da bulunan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık'dan da bomba ifadeler geldi.

A+A-

Dün Başbakan Binali Yıldırım'ın bedelli askerlik açıklamalarından sonra bugün bir açıklamada Başbakan Yardımcısı Fikri Işık'dan geldi. Ardahan'da konuşan Işık, "Hükümet bedelli askerlik konusunda çalışmalarına başladı." dedi.

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Başbakan Yıldırım'ın bedelli askerlik açıklamalarına destek vererek müjdeyi sundu. Işık, "Herkesin farklı düşünceleri olabilir. Sayın Başbakanımız bu konudaki düşüncelerinden sonra bize de hayırlı olsun demek düşer. Hükümetimiz bunu mutlaka değerlendirecektir." ifadelerini kullandı.

Ardahan'a bazı incelemeler yapmak üzere gelen Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, gazeteciler ile bir araya gelerek gündemi değerlendirdi. Binali Yıldırım'ın bedelli askerlik açıklamalarına ek olarak konuşan Işık, "Sayın Başbakanımız bu konuda müspet ifadelerini kullandıysa yapacak bir şey yok. Hükümetimiz bunu değerlendirerek çalışmalarını yapacaktır. Cumhurbaşkanımız kısa zamanda bu konu ile ilgili açıklama yapacaktır. Hepimiz için hayırlı uğurlu olsun." şeklinde konuştu.

Bedelli Askerlik Ne Zaman Çıkacak?

Son olarak bedelli askerlikten  bugüne kadar yaklaşık olarak 400 bin kişi faydalandı. İlk olarak 1987 yılında çıkan bedelli askerlikten 18 binin üzerinde kişi faydalanmıştı. 1992 yılında bedelli askerlikte ise 35 bin kişi olan rakam, 1999 yılında 72 bin, 2011 yılında 69 bin ve son olarak da 2014 yılında 203 bin rakamlarına ulaşmıştı.

2014 yılındaki bedelli askerlik uygulamasında 1 Ocak 1988 ve önceki tarihlerde doğan ve 18 bin lira ödeyenler faydalanmıştı. Yeni çıkması beklenen bedelli askerlikten ise 1 Ocak 1992 ve önceki tarihlerde doğan vatandaşlara isabet etmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.