Bedelli Askerlik Yürürlüğe Girdi

Bedelli Askerlik Yürürlüğe Girdi

Bedelli askerlik TBMM’de yapılmış olan görüşmelerden sonra yürürlüğe girerken bu hakkı kullanmak isteyen vatandaşlar ise "Bedelli askerlik için başvurular ne zaman başlıyor?" sorusunun cevabını merak eder oldular.

A+A-

Bedelli askerlikten, 1 Ocak 1994’te de dahil, bu tarihten evvel doğarak, 15 bin TL ödeyen ve 21 gün temel askerlik eğitimi alanlar yararlanacaklar.

BAŞVURULAR NE ZAMAN VE NE ŞEKİLDE OLACAK?

Bedelli askerlik hakkından yararlanmayı isteyen yükümlüler; bu düzenlemenin yürürlüğe girmiş olduğu tarihten itibaren 3 ay içerisinde askerlik şubelerine veya yurt dışı temsilciliklerine başvuru yapacak.

Daha evvel bedelli veya dövizli askerlik hizmeti çerçevesinden çıkarılanlardan yaş koşulunu taşıyanlarla yaş şartı aranmadan ve temel askerlik eğitimine tabi olmadan, düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten evvel sağlık sebepleri ile haklarında verilmiş olan askerliğe elverişli olmadıklarına dair kararlardan ötürü askerlikten muaf tutulanlar da bedelli askerlik uygulamasından yararlanacaklar.

AYLIKSIZ VEYA ÜCRETSİZ İZİNLİ OLACAKLAR

Bedelli askerlik hakkından yararlananmış olanlar, temel askerlik eğitimi boyunca çalışmış oldukları iş yeri, kurum ve kuruluşlarca aylıksız veya ücretsiz izinli sayılacaklar. Tahsil edilen tutarları Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na aktarılmak üzere, Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçesine ödenek eklemeye Cumhurbaşkanı yetkili olacak.

Bu düzenlemeden yararlanmış olan yükümlüler ile alakalı saklı, yoklama kaçağı ve bakayadan ötürü idari ve adli soruşturmayla kovuşturma yapılmayacak, başlatılmış olanlar sonlandırılacak bu suçlar ile alakalı kesinleşmiş idari para cezaları tahsil edilemeyecek.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.