Bem-Bir-Sen’in teklifi tepki çekti

Bem-Bir-Sen’in teklifi tepki çekti

Türk Yerel Hizmet-Sen Denizli-Muğla Şube Başkanı Ergun Kırlı, BEMBİRSEN’in toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işçi memur ayrımını kaldırmayı amaçlayan “Çalışanlar” ibaresinin konulmasını talep ederek skandala imza attığını açıkladı.

A+A-

Türk Yerel Hizmet-Sen Denizli-Muğla Şube Başkanı Ergun Kırlı, yaptığı yazılı açıklamada “Her fırsatta kamu çalışanlarının iş güvencesine yönelik tehditkar söylemlerde bulunan siyasi iktidara, yetkili konfederasyona bağlı bir sendika da uydu. Yetkiyi üyesinden alan ama aldığı bu gücü hükümetten tarafa kullanmayı tercih eden bir sendika toplu sözleşme taleplerinin içine, işçi memur ayrımını kaldırmayı amaçlayan “Çalışanlar” ibaresini koyarak bir skandala imza attı” dedi.

 

Kırlı açıklamasıyla birlikte BEMBİRSEN’in yazılı talebini de paylaştı.

 

İŞTE O TALEP

 

Ülke kaynaklarının doğru ve eşit paylaşımını, iktidarların toplumun kesimleri arasındaki adil yaklaşımını, çalışanlar kavramının oturtularak gelecek planlamalarının bu kavram çerçevesinde yapılmasını çok önemsiyoruz.

 

Türk Yerel Hizmet-Sen Denizli-Muğla Şube Başkanı Ergun Kırlı, bu talebin devlet memurlarını belediye başkanlarının kucağına atmak anlamına geldiğini belirterek, “Görüldüğü gibi Yerel hizmet kolunda faaliyet gösteren, üyeleri ve kamu çalışanlarının haklarını korumakla yükümlü olan malum sendika gündeme getirdiği bu talebiyle aleni olarak üyeleri ve kamu çalışanlarının iş güvencesinin kaldırılması yönünde talepte bulunmuş, Devlet Memurlarını aynı işçiler gibi Belediye Başkanlarının kucağına atmaktadır. Bem-Bir-Sen’in bu talebi Cumhurbaşkanı’nın belirli aralıklarla dile getirdiği, “İşçi-Memur ayrımını kaldıralım, çalışanlar ifadesi adı altında birleştirelim” diyerek kamu çalışanlarının iş güvencesini ellerinden almaya yönelik taleple birebir örtüşmektedir. Anlaşılan odur ki, Bem-Bir-Sen’de Cumhurbaşkanı ile aynı yolda yürümekte, kamu çalışanlarının en büyük kazanımı olan iş güvencesini hiçe saymaktadır. Bu skandala imza atan malum sendikayı, kamu çalışanları ve üyelerine havale ederken,Bu sendikaya üye olan memurlarımızı da istifaya davet ediyoruz. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Yerel Hizmet-Sen olarak memurun iş güvencesine yönelik her türlü girişime karşı kararlılıkla mücadele edeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.