Bereket Enerji İlgi Odağı Oldu

Bereket Enerji İlgi Odağı Oldu

Kömür Üreticileri Derneği tarafından organize edilen 2. Türkiye Kömür Zirvesi başladı.

A+A-

Ana destekçisinin Enerji Bakanlığı olduğu ve Kömür Üreticileri Derneği’nce yapılan 2. Türkiye Kömür Zirvesinde, Yatağan ve Çatalağzı termik santrallerindeki rehabilitasyon çalışmalarından ötürü Bereket Enerji Grubuna ‘’Yatırım Ödülü’’ verildi.

 

Milli Enerji parolasının vurgulandığı ve yerli kömür ile yerli teknolojilerin konu edinildiği zirve İstanbul ilinde başladı. Zirvede, Türkiye’nin cari açığının önemli bölümünün enerjiden kaynaklandığı ifade edilerek, yerli kaynakların mutlaka değerlendirilmesi gerektiği söylendi.

 

Temiz Bir Kömür Enerjisi Mümkün

 

Enerji Bakanlığı uzmanları, Türkiye Kömür İşletmecileri yöneticileri, kömür üreticileri, tüketicileri ve teknoloji tedarikçilerini bir araya getiren zirvede Bereket Enerji görsellerde ‘’ Temiz bir kömür enerjisi mümkün’’ mesajının olduğu pankartları asıp farkındalık yarattı.

 

Zirvede, Bereket Enerji’nin termik santral bölgelerinde özelleştirmeden sonra 3 sene içerisinde 632 hektar alanda 1 milyon 252 bin adet ağaç fidanı dikimini yapması çevre duyarlılığı açısından takdir edildi.

 

Türkiye Kömür Zirvesinde, 2014 senesinin sonunda özelleşen Muğla ilindeki Yatağan ve Zonguldak ilindeki Çatalağzı termik santrallarını bünyesine alan Bereket Enerji Grubu, teknolojinin ön planda olduğu rehabilitasyon çalışmalarından ötürü ‘’Yatırım Ödülü’’ ne layık görüldü.

 

Bereket Enerji’ye ödülünü Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Ömer Bayrak, Çatalağzı Termik Santral Direktörü Harun Sarı’ya tören ile verdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.