Beslenme Dostu 3 Okula Sertifika Verildi

Beslenme Dostu 3 Okula Sertifika Verildi

DENİZLİ'de Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Halk Sağlığı Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü Beslenme Dostu Okul Projesi kapsamında gerekli şartları yerine getiren üç okulun yöneticisine Beslenme Dostu Okul sertifikası verildi.

A+A-

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Denizli Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün birlikte yürüttüğü projede, okullarda sağlıklı beslenme, hareketli yaşam, obezite ile mücadele, düzenli fiziksel aktivite alışkanlığının kazandırılması amacıyla Çamlık Özel Eğitim Ortaokulu ve Çamlık Özel Eğitim Merkezi, Eğitim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Denizli Görme Engelliler Okulu ile Babadağ Merkez Anaokulu müdürlerine sertifika verildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yapılan sertifika töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, "Halk Sağlığı Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğümüz Beslenme Dostu Okul Projesi devam ediyor. Proje kapsamında üç okulumuz sertifika almaya hak kazandı. Beslenme dostu okullarla yavrularımızın hijyenik ortamda sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için gayret gösteriyoruz. Bu sertifikaya sahip okul sayımızın artması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu projeye Beyaz Bayrak alan okullarımız katılabiliyor. Projeyle okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın artırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedefleniyor" diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından Beslenme Dostu Okul seçilen üç okulun müdürüne sertifikaları Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Veli Kılınçarslan tarafından verildi. Beslenme Dostu Okullar üç yıl boyunca sertifikayı taşıyacak ve yılda en az bir kez oluşturulan komisyon tarafından denetlenecek. Geçen yıl sertifika alan İsmail Tosunoğlu İş Eğitim Merkezi ile Beslenme Dostu Okul sayısı dörde çıktı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.